Anchetă a Comisiei de Jurisdicţie a Colegiului Medicilor Bucureşti în cazul medicului ce ar fi mers la serviciu având o stare febrilă

Stiri

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti a anunţat luni că s-a autosesizat în cazul medicului ce ar fi mers la serviciu având o stare febrilă, “fără să realizeze corect” triajul epidemiologic.

“Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti s-a autosesizat, ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public şi a comunicatului Spitalului Clinic de Urgenţă “Sf. Ioan” din Bucureşti, care face referire la cazul unui medic ce ar fi mers la serviciu având o stare febrilă, fără să realizeze corect triajul epidemiologic. Investigaţia Comisiei de Jurisdicţie va analiza punctele de vedere ale medicului şi conducerii spitalului, precum şi toate documentele medicale, ale anchetei epidemiologice şi ale anchetei disciplinare de la nivelul instituţiei”, afirmă sursa citată.

Şefa Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) de la Maternitatea ”Bucur” este infectată cu noul coronavirus, iar în prezent este în curs de finalizare o anchetă epidemiologică, informa luni conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă “Sfântul Ioan” din Bucureşti.

“În cursul zilei de vineri, 4 septembrie, doamna doctor Rodica Ologu, şef de secţie ATI Maternitatea ‘Bucur’, s-a prezentat la serviciu, fiind de gardă, deşi prezenta simptome sugestive pentru infecţia cu COVID-19. Cu bună ştiinţă, doctoriţa Ologu a evitat completarea rubricii de temperatură din cadrul chestionarului de triaj, deşi prezenta febră”, afirma sursa citată.

Potrivit aceleiaşi surse, medicul a purtat echipament de protecţie pe toată durata gărzii şi a stat izolată în cabinet.

“Ulterior, doctoriţa Ologu s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului “Sfântul Ioan”, unde a fost izolată corespunzător şi testată. Rezultatul a ieşit pozitiv şi a fost transferată la Institutul “Victor Babeş”. A fost demarată imediat anchetă epidemiologică, care se află în curs de finalizare”, informa sursa citată. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns