Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a început înscrierile pentru cel de-al doilea curs care vizează îmbunătăţirea practicii medicale curente. Ca şi în cazul primului, desfăşurat în două serii, în lunile iunie şi iulie, şi noul curs, din luna septembrie, va fi gratuit şi va avea loc online, anunţă ANMCS.
Cel de-al doilea curs, „Infecţiile în sarcină – factor de risc matern, neonatal şi psihiatric”, organizat în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova şi Academia de Ştiinţe Medicale din România, va fi coordonat de acad. prof. univ. dr. Dragoş Marinescu şi prof. univ. dr. Anca Pătraşcu.
Al doilea curs ANMCS se va desfăşura online, în perioada 7-10 septembrie 2020. Înscrierea se face prin intermediul platformei informatice CaPeSaRo, pusă la dispoziţie de ANMCS, accesând link-ul https://capesaro.gov.ro/inscriere-infectii
Cursurile organizate de ANMCS se adresează medicilor, în special, medicilor specialişti şi primari din specialitatile neo-natologie, obstetrică –ginecologie, ATI, psihiatrie şi psihiatrie pediatrică, pediatrie, medici de familie, precum şi rezidenţilor din unităţile medicale sanitare, dar şi managerilor, evaluatorilor, asistenţilor medicali, precum şi profesioniştilor din sănătate care desfăşoară activităţi conexe actului medical, interesaţi de creşterea calităţii serviciilor de sănătate şi siguranţei pacientului.
Potrivit ANMCS, prin acest curs se urmăreşte câştigarea unor abilităţi clinice şi practice în domeniul asistenţei gravidei cu patologie infecţioasă comorbidă sau asociată şi a potenţialului major de dezvoltare a unor riscuri evolutive majore pentru gravidă şi nou-născut, precum şi dezvoltarea abilităţilor de recunoaştere a riscurilor evolutive, a efectelor adverse induse de medicaţia antibacteriană, antivirală şi psihotropă.
Coordonatorii cursului sunt:
Acad. prof. univ. dr. Dragoş Marinescu a coordonat metodologic activităţile naţionale în domeniul psihiatriei în perioada în care a fost preşedinte al Comisiei de Psihiatrie şi Psihiatrie Pediatrică a Ministerului Sănătăţii. Este membru al Academiei de Ştiinţe Medicale din România şi cadru didactic universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.
Prof. univ. dr. Anca Pătraşcu este medic primar Obstetrică-Ginecologie, şef de secţie al Spitalului Clinic Municipal Filantropia din Craiova. A fost decan al Facultăţii de Moaşe şi Asistenţă Medicală din cadrul UMF Craiova. Are masterat şi competenţă în managementul unităţilor sanitare, colposcopie, histeroscopie, ecografie, ginecologie pediatrică. Este membru al Societăţii Române de Ginecologie şi Obstetrică, FIGO şi altele.
Coordonatorii ştiinţifici sunt:
Acad. prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu este vicepreşedinte al Academiei de Ştiinţe Medicale din România şi cadru didactic universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în specialitatea Chirurgie plastică – Microchirurgie reconstructivă. Timp de mai mulţi ani a fost managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Copii „Grigore Alexandrescu” Bucureşti. Acad. prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu are preocupare constantă în domeniul arsurilor pediatrice, reuşind, în clinca de specialitate de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” să aibă rezultate similare cu centre din SUA şi Europa. Profesorul Enescu a reuşit să pună la punct prima bAutoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a început înscrierile pentru cel de-al doilea curs care vizează îmbunătăţirea practicii medicale curente. Ca şi în cazul primului, desfăşurat în două serii, în lunile iunie şi iulie, şi noul curs, din luna septembrie, va fi gratuit şi va avea loc online, anunţă ANMCS.caţional, toţi participanţii vor primi diplome de participare.
Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.