Bujor Eugen Almășan a fost numit director interimar al Agenției Naționale a Medicamentului

Stiri
Bujor Eugen Almășan, fost managing director al companiei farma Quintiles/IQVIA, a fost numit miercuri director interimar al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, instituția care decide, printre altele, ce medicamente intră pe piața din România. Informația a fost confirmată pentru HotNews.ro de Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății. Bujor Eugen Almășan a fost promovat în această funcție după ce a fost, anterior, consilier în Ministerul Sănătății, la cabinetul secretarului de stat Horațiu Moldovan.
 
Quintiles, actuala IQVIA, compania pentru care a lucrat noul director al Agenției Naționale a Medicamentului, este o companie de cercetare de piaţă pentru industria farmaceutică.
 
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, a precizat, la solicitarea HotNews.ro, că funcția de director al Agenției Naționale a Medicamentului era vacantă, după ce a fost exercitată temporar de Roxana Stroe, numită în luna ianuarie. Roxana Stroe, care este medic primar Farmacologie Clinică și lucrează în cadrul Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale de la sfârșitul anului 2010, revine pe poziția ocupată anterior în cadrul ANMDM – coordonator al Directiei Farmacovigilentă și Managementul Riscului. Roxana Stroe este, din anul 2014, și membru în Comitetul de Farmacovigilență și Managementul Riscului al Agenției Europene a Medicamentului, iar din martie 2019 membru al board-ului Agenției Europene a Medicamentului.
 
În toamna anului trecut, Sorina Pintea, pe atunci ministrul Sănătății, a anunțat organizarea unui concurs pentru funcțiile de conducere din cadrul Agenției Naționale a Medicamentului – președinte și vicepreședinți. Bujor Eugen Almășan s-a înscris atunci la concurs pentru o poziție de vicepreședinte, însă concursul nu a mai avut loc.
 
Numirea lui Bujor Eugen Almășan la conducerea Agenției Naționale a Medicamentului amintește de un episod din toamna anului 2017, când Laurențiu Mihai, la acea vreme directorul Asociației Producătorilor de Medicamente Generice, a fost numit director interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate de premierul de atunci, Mihai Tudose (PSD).
 
Numirea lui Laurențiu Mihai la conducerea CNAS a fost atunci puternic criticată de Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, care a acuzat că „un lobby-ist farma a fost numit la conducerea CNAS”.
 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns