Când este momentul potrivit pentru a începe să utilizezi un cărucior pentru copilul tău?

Articole

Atunci cand femeile devin mame, în mintea lor le apare o listă lungă de griji: de la sănătatea copilului până la cât de mult a mâncat copilul, dar adevărata întrebare este: când poți folosi un cărucior pentru copil?

Atunci cand femeile devin mame, în mintea lor le apare o listă lungă de griji: de la sănătatea copilului până la cât de mult a mâncat copilul, dar adevărata întrebare este: când poți folosi un cărucior pentru copil? Exista o varietate de modele de carucioare copii premium care pot înlătura aproape toate grijile.

Toți părinții așteaptă cu nerăbdare să-și arate bebelușii lumii fără a renunța la confortul și siguranța lor. Trecerea la cărucior este un moment important: este unul dintre primii pași ai creșterii sugarului.

Utilizarea căruciorului poate începe atunci când bebelușul se ridică singur, controlând capul și gâtul, datorită rezistenței musculare. Cu toate acestea, fiecare copil este diferit, prin urmare, ca fiecare pas al creșterii, un copil nu trebuie să fie forțat.

Înțelegerea când un bebeluș este gata să folosească un cărucior și care este cel mai potrivit pentru el nu este atât de ușoară și este important să cunoaștem diferențele structurale dintre toate modelele disponibile pentru a face o alegere bună.

In primul rand, orientativ, bebelusul trebuie sa aiba varsta de 5-6 luni pentru a folosi caruciorul: pentru prima data cu scaunul ușor înclinat, pentru a nu solicita spatele acestuia.

Pe la 6 luni, bebelușii încep să aibă nevoie de un noi stimuli, iar căruciorul este cel mai bun instrument pentru a le obține. Plimbarea prin oraș și în parcuri, descoperirea unei lumi noi, plină de culori și sunete, este momentul de a le îmbogăți experiențele senzoriale, dar fără a abuza de folosirea căruciorului: trebuie să începi cu o scurtă plimbare pentru a ajuta copilul să se adapteze cu lumea din jur.

Care dintre modelele de cărucioare poate oferi agilitate, confort și siguranță copilului tău?

Diferențele dintre cărucioare

Alegerea căruciorului este foarte importantă: bebelușul îl va folosi mult timp, de aceea nu îl poți alege fără să cunoști toate produsele și piața.

Cărucioare cu patru roți

Cărucioarele cu patru roți sunt cele clasice și cele mai populare. Sunt foarte ușoare și rapid de pliat, avand doua roti pivotante în fața care-ti permit sa te deplasezi ușor. Datorită unui cadru mai mic, acesta îți permite să te deplasezi cu ușurință în spații mici și aglomerate, cum ar fi lifturile, transportul public și restaurantele. Ideal pentru plimbare in oras, și pentru bebelusi cu varsta cuprinsa între 6 și 36 de luni.

Cărucioare cu trei roți

Sunt diferite de primele: foarte populare datorită celor trei roți mai mari și gonflabile (două spate și doar una în față), echipate cu frână. Acest tip de cărucior este confortabil și foarte iubit, dar există două mici lipsuri: sunt mai scumpe și mai voluminoase (atât în ​​poziția deschisă, cât și în cea închisă) decât altele.

Carucioare ușoare cu patru roti

Un cărucior foarte ușor, cu o structură solidă și puternică, este ideal pentru copiii care folosesc cărucior doar pentru o perioadă scurtă de timp pe zi. Ocupă foarte puțin spațiu, dar este mai puțin confortabil și mai puțin flexibil decât cel clasic. Este ideal pentru momentele în care copilul obosește.

Alegerea caruciorului pentru copilul tău este importantă, de aceea detaliile care merită atenție sunt diverse. Ce sa iei în considerare?

  • Greutatea: o greutate mica permite parintilor sa manevreze caruciorul mai ușor, deschizandu-se sau pliandu-se cu usurinta;
  • Dimensiunea: dimensiunea mica permite parintilor sa se deplaseze cu usurinta in spații mici și aglomerate;
  • Invelișul detașabil: este lavabil, pentru a asigura o igienă maximă.

Mai devreme sau mai târziu copilul va deveni treptat mai independent și mai curios în mers, imbunatatindu-si simțul direcției care îl va lăsa pe copil să meargă fără ajutorul părinților, iar datorită rezistenței fizice mai mari, copilul nu va obosi prea repede, lăsând treptat căruciorul.

Totuși, așa cum am menționat mai sus, copiii sunt incomparabili, unii ar putea avea mai multe dificultăți decât alții în a părăsi căruciorul: în acest caz, deși este recomandat să nu se folosească căruciorul după vârsta de 4 ani, poți începe cu plimbări scurte care treptat vor deveni mai lungi pentru a-ti obișnui copilul să meargă fără ajutorul căruciorului sau al tău.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .