Cel mai mare spital virtual dezvoltat în România pune la dispoziţia statului român platforma sa tehnologică

Stiri

Doclandia.ro, cel mai mare spital virtual dezvoltat în România, oferă gratuit platforma sa tehnologică Guvernului României, în special Ministerului Sănătaţii, pe perioada stării de urgenţă, pentru a fi utilizată de către toţi medicii români, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES.

“Sistemul de sănătate românesc are nevoie urgent de introducerea consultaţiilor la distanţă, facilitate prin sisteme de telemedicină. În acest fel, poate fi redus semnificativ numărul pacienţilor care pot fi infectaţi şi care pot transmite virusul altor persoane prin simpla prezenţă la spital sau la cabinetele medicilor de familie”, se menţionează în comunicat.

Totodată, Doclandia face un apel către statul român pentru a urgenta adaptarea legislaţiei medicale pentru susţinerea medicinei online. Astfel, statul român poate decide să pună la dispoziţia medicilor un mediu online securizat şi viabil pentru a continua consultaţiile pacienţilor, de la distanţă, prin video şi chat. Totodată, dacă se va crea cadrul legislativ favorabil, Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate poate deconta medicilor aceste consultaţii video astfel încât pacienţii români să poată beneficia de consultaţii online gratuite.

Reprezentanţii Doclandia susţin că, odată cu ordinul semnat pe 23 martie 2020 de Ministerul Afacerilor Interne, prin care se suspendă consultaţiile programate şi programabile în structurile ambulatorii ale spitalelor publice şi private, reprezentanţii companiei afirmă că cei mai mulţi dintre pacienţii cu probleme de sănătate uşoare pot apela la medicina de la distanţă, telemedicina, prin care pot beneficia de consultanţă medicală, sfaturi competente şi personalizate direct de pe smartphone, tabletă sau laptop de la medicii specialişti.

“Rata ridicată de contagiune a noului coronavirus poate fi contracarată prin eficientizarea trierii pacienţilor care se prezintă la consultaţii în cabinetele medicilor de familie sau la spitale, cu simptomatologie asemănătoare gripei”, se precizează în comunicat.

Totodată, prin Doclandia se poate monitoriza un număr nelimitat de pacienţi, chiar şi cei suspecţi de infectare cu noul coronavirus, şi se poate interveni în cel mai scurt timp cu acţiunile necesare specifice.

Astfel, se poate asigura infrastructura necesară pentru izolarea unui număr foarte mare de pacienţi, şi o monitorizare continuă a situaţiei la nivel naţional, având rapoarte în timp real atât pentru medici, cât si pentru pacienţii români, oriunde s-ar afla aceştia. În acest mod, Guvernul României poate veni cu o soluţie importantă în vederea stopării extinderii coronavirusului, monitorizându-i pe români, la domiciliu, fără niciun cost adiţional de amenajare locaţii de carantină.

În ultima săptămână, peste 100 de medici şi-au deschis cabinete online în spitalul virtual Doclandia, iar alte câteva sute de medici generalişti sau specialişti sunt în stadiul de verificare a documentelor care atestă dreptul de a practica medicina şi vor putea oferi consultanţii online în curând.

Atât medicii, cât şi pacienţii, îşi pot deschide un cont gratuit în platformă. Pacienţii vor plăti doar vizitele pe care le solicită la orice specializare, în funcţie de patologie şi simptome, însă medicii înregistraţi pe platformă pot oferi consultaţii virtuale pro-bono pacienţilor, la alegerea lor. Utilizatorii pot crea profiluri medicale pentru fiecare membru al familiei lor, istoricul medical fiind accesibil oricând de pe propriul smartphone. În plus, spitalul online Doclandia oferă posibilitatea pacienţilor de a salva în contul personal vizitele video, astfel încât acestea să poată fi revăzute oricând este nevoie.

“Toate vizitele în platforma Doclandia.ro sunt securizate şi encriptate, la aceste informaţii având acces doar pacientul şi medicul lui. În ceea ce priveşte procedura de înscriere, după verificarea autenticităţii profesiei în platformă, medicii nou înrolaţi pe Doclandia.ro trebuie doar să îşi selecteze orarul de lucru şi tariful perceput pentru vizită. Platforma are capacitatea de a susţine simultan peste 100.000 de sesiuni consult pacient-medic”, se mai precizează în comunicat.

Doclandia este cel mai mare spital virtual 100% românesc ce oferă acces continuu la informaţii medicale furnizate de doctori, prin toate metodele de comunicare: mesaje nelimitate cu un medic de familie, consultaţii video online, programarea vizitelor la cabinet sau a vizitelor la domiciliu. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns