Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti solicită autorităţilor asigurarea cazării pentru personalul medical implicat în tratarea pacienţilor cu COVID-19

Stiri

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) solicită autorităţilor asigurarea cazării pentru personalul medical implicat în tratarea pacienţilor cu COVID-19 şi apreciază drept imorală stigmatizarea unei persoane pentru că lucrează într-un spital.
În urma unui material de presă apărut în mass media care făcea referire la cazul unui tânăr medic rezident care a fost dat afară din locuinţa în care stătea cu chirie deoarece lucra într-un spital în acest context epidemiologic, CMMB precizează, într-un comunicat remis marţi, că dezaprobă un astfel de comportament şi consideră că “este incorect, inadecvat, imoral dar şi lipsit de fundament să stigmatizezi o persoană pentru că lucrează într-un spital”.

“Medicii şi cei care lucrează în sistemul medical sunt cei care asigură sănătatea. Considerăm că oamenii trebuie să aprecieze dedicarea personalului medical şi în niciun caz să-i stigmatizeze! Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti face un apel către autorităţi să sprijine corpul medical în această perioadă şi să asigure cazarea la hotel a personalului medical implicat în îngrijirea pacienţilor cu COVID-19, când solicită acest lucru. Nu trebuie uitat că personalul medical este principala resursă în lupta împotriva noului tip de coronavirus”, se subliniază în comunicat.
În opinia CMMB, este important că aceste informaţii ajung în spaţiul public prin intermediul mass media şi astfel se pot identifica măsuri şi soluţii pentru a preîntâmpina astfel de situaţii. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns