Conferința APCI 2019: 18-19 octombrie, Cluj Napoca

Congrese

APCI este prima asociație de profil la nivel mondial afiliată Infection Prevention Society, una dintre cele mai prestigioase și mari asociații de prevenire a infecțiilor din Marea Britanie dar și din lume. Până în momentul de față, Asociația pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor, a reușit să strângă un număr de 162 cereri de membru APCI din care 92 sunt deja membrii cu drepturi depline.

Începând de anul acesta, Simpozionul Prevenirea Infecțiilor Focșani (SPIF) a intrat sub tutela APCI, acesta fiind și evenimentul în care asociația și-a deschis oficial porțile celor care doresc să devină membrii, prin lansarea la apă a site-ului www.apci.ro

Calitatea de membru în asociație o poate dobândi orice persoană care se identifică sau prezintă compatibilitate cu scopul Asociației pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor, indiferent de categoria profesională și specialitate. După înscriere (care constra în completarea formularului de înregistrare și achitarea taxei de membru), fiecare va primi un card de membru APCI cu ajutorul căruia va beneficia de diversele avantaje pe care acesta le va oferii. Privind studenții, dorim să le amintim că aceștia pot deveni membrii Student APCI doar prin simpla completare a formularului de înregistrare, fără a plăti taxa de membru în schimbul a unei munci de voluntariat (certificată ulterior printr-o diplomă de voluntar).

APCI pregătește în perioada 18-19 octombrie 2019, la Cluj Napoca, ediția inaugurală a Conferinței APCI Prevenirea Infecțiilor cu tema “Abordarea prezentului pentru modelarea viitorului“, eveniment care se va bucura de participarea și susținerea Infection Prevention Society (IPS) din Marea Britanie. Scopul conferinței este acela de a reuni specialiștii în prevenirea infecțiilor și de a aborda cele mai actuale subiecte din domeniu, astfel încât împreună să contureze un viitor mai bun prevenției în România. Conferința APCI oferă ocazia de a întâlni experți din domeniul prevenirii infecțiilor, atât din țară cât și din străinătate, coturând astfel cadrul perfect pentru comunicare și interconectare.

Ca planuri pe termen scurt, îmi doresc foarte mult să creștem ca și asociație, astfel ca până la sfârșitul anului să ajungem la 200 membrii APCI cu drepturi depline și să ne organizăm pe regiuni (filiale), astfel încât în 2020 să putem planifica mai multe evenimente regionale, în organizarea cărora să implicăm membrii APCI din regiunea respectivă.  Privind planurile pe termen mediu și lung, momentan pot să vă spun doar că ne gândim la membrii internaționali, APCI shop, digitalizare și multe alte surprize”,concluzionează dr. Sergiu Sîngeorzan, președintele APCI.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns