Conferința de Cancer Bronhopulmonar, ediția a V-a: 6-7 septembrie, Drobeta-Turnu Severin

Congrese

În perioada 6 – 7 septembrie2019, cadrele medicale sunt așteptate la Drobeta-Turnu Severin –  Palatul Culturii Teodor Costescu, la Conferința de Cancer Bronhopulmonar, ediția a V-a,pentru a face echipă în lupta cu singurul tip de cancer cu mortalitatea în creștere, cancerul bronhopulmonar.

Taxa este redusă până pe 19 august 2019iar pe site-ul oficial al evenimentului regăsiți detalii cu privire la Taxe si Modalitățile de înscriere!

Conferința este coordonată știintific de Conf. univ. dr. Alin Demetrian (foto), președintele Asociației de Chirurgie Toracică Modernă din Craiova iar președintele comitetului de organizare este Eustațiu Memu, medic cu specialitatea chirurgie toracică în Drobeta-Turnu Severin.

Participanții vor putea dialoga cu lectorii evenimentuluidr. Roxana Mustață și dr. Nelly Cherciu – medici oncologi în Craiova, dr. Darius Ungureanu-șef secție chirurgie generală Drobeta-Turnu Severin, dr. Constantin Pleșan-medic oncolog Drobeta-Turnu Severin, dr. Valentin Coșei-medic pneumolog Institutul Marius Nasta, dr. Elena Vlad-medic pneumolog Târgu Jiu, dr. Rus Ovidiu –clinica de chirurgie toracică, Institutul Oncologic București și alți invitați speciali!

Temele conferinței fac referire la semnele și simptomele care ar trebui să atragă atenția asupra posibilității existenței acestui diagnostic – cu focus pe medicina de familie, la alte patologii cu care trebuie făcut diagnostic diferențial, la statusul programului “ stop fumat” în România și intervențiile medicale, chirurgicale și paliative la care se poate recurge.

De ce este important să participați la acest eveniment? Pentru că rata mortalității în rândul persoanelor cu vârsta sub 65 de ani a scăzut între 2005 și 2015 pentru fiecare dintre principalele cauze de deces, cu excepția cancerului pulmonar.  În plus, 70% dintre pacienţii nou diagnosticaţi cu cancer de plămâni se află în stadiul 4 (conform studiului Onco Monitor realizat de GfK România).

Pentru înscrieri la conferință puteți accesa: https://flashmedical.ro/conferinta-regionala-de-cancer-bronhopulmonar

Lasă un răspuns