Contractele rezidenților din ultimul an, prelungite până la 31 octombrie!

Stiri

Șeful statului Klaus Iohannis a semnat Legea pentgru OUG 40/2020 care face referire la salarizarea rezidenților din ultimul an.

Miercuri, 10 iunie, președintele Klaus Iohannis a semnat Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 40/2020 privind întărirea capacității administrative a sistemului sanitar –  prin care contractele rezidenților din ultimul an au fost prelungite până pe 31 octombrie. Legea fusese aprobată de Parlament și trimisă la Președinție din 22 mai 2020. 

Conținutul integral al Legii aprobată de Camera Deputaților OUG:

Acesta prevede:

”L E G E pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 40/2020 privind întărirea capacității administrative a sistemului sanitar

Articol unic. – Se aprobă Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 40 din 2 aprilie 2020 privind întărirea capacității administrative a sistemului sanitar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 281 din 3 aprilie 2020, cu următoarele modificări:

La articolul 2 alineatele (1), (2) și (4) se modifică și vor avea următorul cuprins:

„ Art. 2. – (1) Rezidenții aflați în ultimul an de pregătire care au finalizat stagiul de rezidențiat pe perioada stării de urgență se reîncadrează cu salarizarea aferentă pe perioadă determinată, în condițiile legii, până la data de 31 octombrie 2020. (2) Pentru rezidenții aflați în ultimul an de pregătire care urmează să finalizeze stagiul de rezidențiat pe perioada stării de urgență, contractele individuale de muncă pe perioadă determinată cu salarizarea aferentă se prelungesc, în condițiile legii, până la data de 31 octombrie 2020.

(4) De prevederile alin. (1) – (3) beneficiază și rezidenții care au finalizat stagiul de rezidențiat în 2020 până la decretarea stării de urgență precum și rezidenții care finalizează stagiul de rezidențiat după încetarea stării de urgență, până la data de 31 octombrie 2020.” 2. La articolul 3, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins: „ (2) Raporturile juridice încheiate potrivit prevederilor alin. (1) încetează de drept la încetarea situaţiei de urgenţă cu excepția raporturilor juridice încheiate pentru posturile de execuție vacante care încetează la finalizarea concursurilor pentru ocuparea acestor posturi și a raporturilor juridice încheiate pentru posturile de execuție suspendate pe perioada absenței titularului postului care încetează la revenirea titularului de post”.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook

Lasă un răspuns