Cum obții cele mai bune rezultate după un implant de păr

Articole

Implantul de păr realizat prin tehnica minim invaziva FUE este o modalitate eficientă de recâştigară a părului pierdut. Chiar dacă efectele intervenției sunt vizibile abia după opt, nouă luni, ele sunt de durată. Specialiştii atrag atenția că cele mai bune rezultate implant păr se observa la pacienții care acordă importanţă și operațiunilor de îngrijire post intervenție.

Ce este implantul de păr realizat prin tehnica FUE?

Implantul de păr este o alternativă eficientă și durabilă de recâştigare a podoabei capilare. Poate fi realizat pacienților de sex masculin şi feminin, indiferent de cauzele care determină acest fenomen. O condiție ca implantul să fie realizabil este ca pacientul să deţină foliculi transplantabili.  Implantul prin tehnica FUE presupune extragerea manuală a grafturilor din zonele donatoare şi implantarea acestora cu implantatoare de ultimă generaţie în zonele cu probleme. Dispozitivele folosite pentru transplantare, permit poziţionarea şi orientarea  foliculilor astfel încât firele de păr vor crește având aspect natural.

Chiar dacă este o procedură meticuloasă, tehnica de implant de păr FUE are numeroase avantaje. În primul rând nu vor exista cicatrici inestetice. Un alt motiv este legat de conservarea zonei donatoare, lăsând-o optimă pentru prelevări ulterioare. Vindecarea este rapidă, pacienții putându-şi relua activitate de rutină în doar câteva zile după intervenţie. Un alt motiv este legat de rezultate. Implantul de păr realizat prin tehnica FUE este durabil iar efectele îmbunătățesc aspectul fizic și cresc stima de sine a pacienţilor. 

Cât durează până se văd rezultatele după implant păr prin tehnica FUE?

Rezultate implant par se văd imediat după intervenție părul căpătând desimea dorită, firele transplantate având aspect natural. Trebuie precizat că procesul de recuperare durează, iar efectele finale se vor observa în opt nouă luni după intervenție. 

În prima săptămână de la intervenţie se va putea sesiza un oarecare contur, însă acesta este doar provizoriu. Foliculi implantaţi vor avea nevoie de o perioadă de repaus pentru a produce fire de păr noi și rezistente. Tot în prima săptămână pacienţii manifest mâncărimi în zonele supuse intervenţie. Este important să nu se scarpine, medicul curant va oferi soluţii şi terapii adecvate ce vor diminua disconfortul de după intervenţie.

La aproximativ trei săptămâni după procedură, pacienţii vor observa că părul din zonele implantate va începe să cadă. Este o etapă normală, deoarece foliculii vor intra într-o perioadă de regenerare. 

În următoarele luni post intervenţie nu se vor observa schimbări majore. Însă acest aspect nu trebuie să neliniştească. În această perioadă, zona donatoare va fi complet recuperată. Rezultatele vizibile vor apărea abia la opt, nouă luni sau chiar la un an după, însă efectele vor fi semnificative. Firele de păr nou crescute vor fi rezistente, vor fi sănătoase și vor avea aspect natural. 

Rezultate implant par – secretele unei intervenţii de succes

Secretele unei intervenţii de succes, stau un în îngrijirea post intervenție. Pacienții trebuie să respecte întru totul indicațiile medicului curant şi să urmeze terapiile recomandate. Clinicile oferă clienţilor, pentru recuperare rapidă şi rezultate implant păr remarcabile, terapii cu carboxiterapie, biostimulare transdermică, tratamente special realizate în laboratoare în acest sens.  

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .