Cum să pui un scutec pentru adulți?

Articole

Dacă ești începător cu incontinența, să-ți dai seama cum să-ți pui un scutec pentru adulți pe tine sau pe cineva drag poate fi o provocare. Pentru a te ajuta, am creat un ghid pas cu pas care explică cum să-ți pui singur un scutec pentru adulți și cum să ajuți pe altcineva.

Dacă ești începător cu incontinența, să-ți dai seama cum să-ți pui un scutec pentru adulți pe tine sau pe cineva drag poate fi o provocare. Pentru a te ajuta, am creat un ghid pas cu pas care explică cum să-ți pui singur un scutec pentru adulți și cum să ajuți pe altcineva.

Cum să-ți pui un scutec pentru adulți?

Pasul 1: Îndoaie scutecul pentru adulți

Pentru început, îndoaie scutecul pentru adulți pe lungime, astfel încât partea din spate să fie orientată spre exterior. Nu crea o cută tare, scutecul pentru adulți trebuie doar pliat ușor. Evită să atingi interiorul scutecului pentru adulți, acest lucru te va ajuta la evitarea oricărei contaminări. Plierea scutecului ajută la evitarea oricărei posibile contaminări în timp ce pui produsul.

Pasul 2: Pune scutecul pentru adulți

Așează scutecul pentru adulți între picioare, din față în spate. Porțiunea îngustă a scutecului pentru adulți ar trebui să fie între picioarele tale. Ține scutecul cu grijă și evită să atingi interiorul cu mâinile pentru a preveni contaminarea.

Pasul 3: Reglează scutecul pentru adulți

Acum ești gata să așezi scutecul pentru adulți. Fă toate ajustările necesare, astfel încât scutecul să fie confortabil pe corp și să se potrivească bine. Poți începe cu marginile superioare sau inferioare ale scutecului pentru adulți, aceasta fiind adesea determinată de preferințele personale și de modul în care dorești să se potrivească produsul.

Pasul 4: Fixează scutecul pentru adulți

Odată ce scutecul pentru adulți este acolo unde dorești și se potrivește corect, poți fixa benzile. Utilizează elementele de fixare pentru a te asigura că scutecul pentru adulți se potrivește perfect cu corpul tău, dar nu prea strâns sau inconfortabil. De asemenea, poți încerca să înclini benzile inferioare ușor în sus pentru o potrivire mai bună în jurul picioarelor și a fundului. Înclinarea benzilor superioare ușor în jos te va ajuta să-ți fixezi mai bine talia.

Pasul 5: Ajustează marginile

Pasul final este ajustarea marginilor scutecului pentru adulți pentru un confort maxim și pentru a evita scurgerile. Vei ști adesea ce ajustări și schimbări trebuie să faci în funcție de modul în care se simte asupra corpului tău. Asigură-te că marginile din jurul picioarelor nu se vor lărgi sau nu vor provoca iritații ale pielii. De asemenea, poți plia peste orice margini care par puțin ascuțite sau care crezi că-ți vor provoca disconfort în timp ce porți scutecul pentru adulți.

Cum să pui un scutec pentru adulți pe altcineva?

Pasul 1: Îndoaie scutecul pentru adulți

Asigură-te că începi prin a-ți spăla bine mâinile sau a aplica mănuși. Îndoaie ușor scutecul pentru adulți pe lungime și evită cutele dure. Plierea scutecului înainte de a-l pune ajută la evitarea oricărei contaminări.

Pasul 2: Mută individul într-o poziție laterală

Mută individul astfel încât să stea întins pe o parte. Așează scutecul pentru adulți între picioare, asigurându-te că părțile din față și din spate ale scutecului pentru adulți sunt acolo unde ar trebui să fie. Evită să atingi interiorul scutecului. Întinde capătul din spate astfel încât fundul persoanei să fie complet acoperit.

Pasul 3: Mută persoana pe spate

Odată ce persoana este întinsă pe spate, întinde partea din față a scutecului pentru adulți astfel încât să acopere complet persoana. Asigură-te că scutecul pentru adulți nu este îndoit sau strâns între picioare.

Pasul 4: Fixează scutecul pentru adulți

Când ești sigur că scutecul pentru adulți este într-o poziție bună, poți folosi benzile pentru a-l fixa. Pentru a fixa mai bine partea de jos a scutecului, încearcă să înclini benzile în sus. Înclină benzile superioare ale slipului în jos pentru a fixa corect talia. Scutecul pentru adulți trebuie să se potrivească perfect, dar nu prea strâns sau inconfortabil.

Pasul 5: Ajustează marginile

Pasul final este ajustarea marginilor scutecului pentru adulți. Acest pas va ajuta la asigurarea confortului individului și la prevenirea scurgerilor. Asigură-te că elasticele sunt așezate acolo unde trebuie și că scutecul pentru adulți nu strânge talia sau picioarele persoanei. Dacă este posibil, întreabă persoana dacă se simte confortabil și fă ajustări suplimentare de acolo.

Există o varietate de modele și dimensiuni de scutece adulti și absorbante anatomice de unde să alegi. Vezi care model este cel mai potrivit pentru tine sau persoana dragă.

Articol creat de Campaigns.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .