Cum te ajuta un hepatoprotector in afectiunea hepatica indusa de medicamente

Articole

Ficatul nostru este un adevarat erou – el elimina toxinele, medicamentele din organism si metabolizeaza toate alimentele. De asemenea, ajusteaza nivelul colesterolului, formeaza proteine si produce bila, care te ajuta la absorbitia grasimilor, stocheaza zaharul pentru atunci cand ai cu adevarat nevoie de el si regleaza nivelul hormonilor. Pentru ficatul tau, acestea sunt sarcini obisnuite intr-o zi de munca. Deseori, dupa atat efort, ficatul are nevoie de un hepatoprotector.

Cum tratezi afectiunea hepatica indusa de medicamente?

Medicamentele, substantele chimice si alcoolul cauzeaza disfunctionalitati la nivelul ficatului. Singurul tratament specific pentru majoritatea cazurilor de leziuni hepatice cauzate de administrarea unui medicament este oprirea administrarii medicamentului care a cauzat problema. Cu toate acestea, daca ai luat doze mari de medicamente, ar trebui sa iti ajuti ficatul cat mai curand posibil.

Solutia naturala pentru sprijinul ficatului – Leviker – mentine functia normala a ficatului si sustine metabolismul normal al lipidelor. Leviker tablete are un fect hepatoprotector,  antioxidant si antiinflamator, care imbunatateste functia metabolica: reduce glicemia si imbunatateste profilul lipidic.

Care sunt simptomele bolii hepatice

Persoanele care au o afectiune hepatica in forma usoara pot avea putine sau pot sa nu prezinte simptome sau semne. Cei care au un nivel de afectiune mai dezvoltata pot avea manifestari ca:

  • oboseala si slabiciune
  • dureri abdominale vagi si pierderea poftei de mancare
  • ingalbenirea pielii (icter)
  • mancarime asociata cu boli hepatice
  • vanatai usoare din cauza productiei scazute de factori de coagulare a sangelui de catre ficatul bolnav etc.

Astfel, daca ficatul nostru ar inceta sa functioneze, toxinele s-ar acumula, nu am putea digera alimentele si medicamentele nu ar parasi niciodata corpul nostru. De fapt, nu putem trai nici macar o saptamana fara ficat.

Modalitati de a evita bolile hepatice:

  1. Grija la consumul de alcool
  2. Spalarea produselelor si astfel indepartarea toxinelor
  3. Prevenirea imbolnavirii cu hepatitele A, B si C
  4. Spalarea regulata a mainilor
  5. Grija la administrarea de medicamente
  6. Sport regulat si alimentatie corecta
  7. Evitarea afectiunii ficatului gras prin evitarea obezitatii etc.

Astfel, cel mai important tratament pentru afectiunea hepatica indusa de medicamente este oprirea medicamentului. La majoritatea persoanelor, semnele si simptomele bolii hepatice se vor rezolva, iar analizele de sange vor deveni normale si nu vor exista leziuni hepatice pe termen lung. Exista insa si exceptii, asa ca ai grija sa respecti regulile de mai sus si sa optezi pentru un stil de viata sanatos – acesta nu va afecta ficatul, care si asa lucreaza peste norma!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .