De ce este avantajos sa apelezi la procedura de eliminare alunite laser

Articole

De obicei, pana la varsta de 40 de ani, pe corpul uman apare numarul maxim de alunite. Cel mai adesea sunt ignorate, dar in unele cazuri trebuie indepartate, iar una dintre cele mai potrivite metode este prin indepartare alunite laser.

Alunitele sunt indepartate nu doar din motive estetice, ci si pentru ca din cauza bronzarii excesive, a tulburarilor hormonale, a sarcinii, acumularea lor provoaca anxietate, neplaceri fizice; neoplasmele sunt adesea ranite.

Avantajele indepartarii cu laser

Atunci cand se apeleaza la procedura de eliminare alunite laser, avantajele sunt multiple:

  • recuperare rapida (laserul stimuleaza regenerarea celulelor pielii si in 5-12 zile se formeaza o crusta care apoi dispare)
  • metoda de indepartare cu traumatism scazut (raza laser vaporizeaza numai tesuturile patologice, provocand leziuni minime tesuturilor inconjuratoare)
  • fara sangerare (proprietati de coagulare ale laserului)
  • absenta infectiei si a inflamatiei (metoda fara contact)
  • absenta cicatricilor, cicatricilor (raza laser va permite sa controlati adancimea de expunere)
  • procedura nedureroasa (operatia se efectueaza sub anestezie locala)

Procedura de indepartare a alunitei

Inainte de inceperea procedurii de scoatere alunite cu ajutorul laserului, este necesara consultarea unui medic, care va efectua un examen vizual si dermatoscopie, precum si o histologie, daca este necesar. Un medic cu experienta ia o decizie cu privire la fiecare alunita, daca se suspecteaza melanom, pacientului i se atribuie o examinare suplimentara.

Astfel, procedura de indepartare a parului cu laser este foarte simpla. Cu ajutorul unui laser, medicul elimina cu precizie alunita in doar cateva minute. La locul expunerii laserului apare o rana deschisa, care nu sangereaza din cauza blocarii instantanee a vaselor de sange.

Sfaturi pentru ingrijirea zonei de dupa eliminare

Dupa ce alunita a fot eliminata, se recomanda sa:

  • nu umezesti zona cateva zile
  • tratezi zona de 2 ori pe zi cu o solutie de permanganat de potasiu (permanganat de potasiu) (1 lingura la 1 cana de apa fiarta rece) timp de 5-7 zile sau pulbere Baneocin (conform medicului)
  • nu indepartezi crusta pe cont propriu, dupa 5-12 zile va cadea singura, iar in locul ei va aparea o noua epiderma roz, in viitor va deveni egala cu culoarea generala a pielii
  • nu utilizezi crema de protectie solara

Se recomanda indepartarea alunitelor in lunile cu cea mai mica activitate solara – toamna si iarna.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .