Deputatul Dumitru Oprea: Există destui medici pentru a face față unui nou val de SARS-COV 2?

Stiri

Deputatul Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătăţii informații privind capacitatea sistemului medical românesc, în special a resurselor umane, de a face faţă unui nou potenţial val pandemic.

„Deficitul de personal din sistemul medical nu este un lucru nou. Cu toate măsurile populiste luate de PSD pe ultima sută de metri, medicii au continuat să plece din țară, dovedind că nu pot fi cumpărați doar cu o mărire de salariu. Ei au nevoie de sisteme performante de îngrijire a sănătății, de condiții de muncă decente, de materiale și echipamente medicale, de acces la noile tehnologii medicale etc. Pandemia de SARS-COV 2 a solicitat medicii mai mult ca niciodată. Doar măsurile guvernului PNL au făcut ca spitalele să nu cedeze în fața deficitului de personal, iar infecțiile și decesele să fie relativ scăzute, comparativ cu cele din alte state ale lumii. Însă, dacă un al doilea val de infectări cu noul coronavirus este, mai mult sau mai puțin, de neevitat, după cum apreciază Organizația Mondială a Sănătății, presiunea asupra personalului medical va crește iar”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Sănătăţii informaţii privind măsurile avute în vedere pentru diminuarea fenomenului migraţiei în rândul medicilor români. De asemenea, se impune a fi făcută o analiză privind capacitatea țării noastre, din punct de vedere al numărului de medici, de a face faţă unui nou val de îmbolnăviri SARS-COV 2.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns