Dr Leventer Centre lansează ebook-ul „ABC-ul pielii. Ghid de îngrijire dermatologică pentru copii”

Stiri

Dr. Leventer Centre lanseză ebook-ul „ABC-ul pielii. Ghid de îngrijire
dermatologică pentru copii” dedicat părinților prin care să marcheze beneficiile teledermatologiei pediatrice. Dr. Anca Stanciu, medic dermatolog, a adunat mai multe recomandări în legătură cu îngrijirea corectă a pielii copiilor, informații despre cele mai frecvente afecțiuni dermatologice ale copilăriei, sfaturi pentru părinți în cazul unor simptome
dermatologice și soluții la îndemână pentru răni ușoare. Scopul e-book-ului este acela de a veni în ajutorul părinților cu răspunsuri, sfaturi și soluții.

Pielea copiilor trebuie îngrijită într-un mod specific, iar atenția părinților să se îndrepte spre semnele de pe piele care în mod normal nu atrag atenția. În acest ebook se regăsesc informații precum examinarea pielii copiilor pe grupe de vârstă, semnele care ar trebui să atragă atenția
părinților, bolile dermatologice ale copilăriei, remedii de păstrat în kitul de prim ajutor, când e necesar un consult fizic și când este suficient unul online. Ebook-ul este gratuit și poate fi descărcat de pe site-ul clinicii – https://drleventercentre.com/ghid-de-ingrijire-dermatologica-pentru-copii/.

„Orice erupție cutanată care apare la nivelul pielii sau mucoaselor unui copil, cu stare generală afectată – copil febril, apatic, fără pofta de mâncare – trebuie să fie evaluată de către medic, în cabinet medical, sau la camera de gardă. De asemenea, orice leziune cutanată care se simte la atingere, nodulară, nou aparută, sau alunițele care își schimba forma, produc prurit și se modifică, trebuie văzute în cabinetul medicului dermatolog.
Însă, dincolo de acestea, existe numeroase alte afecțiuni ale pielii care pot fi evaluate fără prezența copilului în cabinet. Cu ajutorul teledermatologiei, pot fi evaluate și tratate afecțiunile care au o evoluție lentă, cele care nu sunt extinse pe suprafețe mari ale corpului și episoadele
noi ale unor afecțiuni deja cunoscute, precum dermatită atopică, herpes simplex, molluscum contagiosum. Acestora li se adaugă afecțiunile dermatologice de zi rutină cum ar fi zgârieturile ușoare, înțepăturile de insecte, reacțiile alergice, bolile copilăriei și altele din această categorie”,
Dr. Anca Stanciu, medic dermatolog Dr. Leventer Centre.

Dr. Leventer Centre s-a redeschis, ca urmare a ridicării stării de urgență, începând cu data de 18.05.2020, cu programul normal de lucru Luni -Vineri: 08-21, Sâmbătă: 09-17. Redeschiderea Centrului respectă toate recomandările în privința prevenirii contaminării cu noul coronavirus.
Atât medicii cât și pacienții poartă măști în timpul consultului, iar pacienților le este facilitată distanțarea socială, prin reamenajarea Recepției, respectarea unui sistem de triaj și evitarea aglomerației în sala de așteptare.
În cazul pacienților care nu au rezidența în București sau, din alte motive, nu pot veni fizic în clinică, Dr. Leventer Centre menține serviciul de teledermatologie, oferindu-le opinii medicale online.
Reprezentanții Dr. Leventer Centre asigură pacienții și comunitatea medicală că iau permanent măsuri ca actul medical să se desfășoare în siguranță în interiorul Centrului.

Centrul Dr. Leventer s-a dezvoltat cu scopul de a oferi pacienților cu afecțiuni dermatologice soluții integrate și complete, atât pentru pielea sănătoasă, cât și pentru pielea bolnavă. Centrul oferă tratamente de estetică și cosmetică medicală, screening și biopsie de piele, tratamente
pentru toate afecțiunile dermatologice, excizii de tumori pentru cancerul de piele de tip melanom, intervenții chirurgicale Mohs pentru cancerul de piele de tip carcinom și reconstrucții estetice după intervențiile chirurgicale complexe.
Centrul reunește o echipă formată din medici dermatologi, dermatopatologi si chirurgi plasticieni cu certificări internaționale. Cu peste 17,500 de biopsii și aproximativ 2000 de operații realizate până în prezent în clinică și cu 99,7% ratăde succes în tratarea carcinomului cutanat,Centrul Dr. Leventer este singura clinică acreditată de ASDS (American Society for Dermatologic Surgery) pentru chirurgia Mohs în Europa Centrală și de Est. De asemenea, este prima clinică acreditată de ASDS în Europa pentru programul ITMP (International Traveling Mentorship Program). Dr Mihaela Leventer este acreditată de catre EMSM (European Society for Mohs Micrographic Surgery).

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns