Grupul Novartis în România susține sistemul de sănătate din România cu aproximativ 480.000 USD, pentru lupta împotriva pandemiei COVID-19

Stiri

Grupul Novartis în România donează aproximativ 380.000 de dolari (1,7 milioane de lei) organizaţiei Crucea Roşie pentru echipamente de protecţie, bunuri şi echipamente medicale, necesare în această perioadă pentru siguranţa personalului medical şi pentru tratarea pacienţilor.
Potrivit unui comunicat al companiei, autorităţile din sistemul sanitar din România vor coordona alocarea resurselor către spitalele care au cea mai mare nevoie.
În plus, grupul Novartis în România susţine cu o sumă totală de 50.000 dolari (220.000 lei) cinci spitale care tratează pacienţi cu COVID-19, pentru a sprijini financiar achiziţia unor echipamente de protecţie, materiale, bunuri şi echipamente medicale.

De asemenea, compania donează 100.000 de doze de azitromicină 250 mg, produsă de Sandoz, Institutului Naţional de Boli Infecţioase – Prof. Dr. Matei Balş şi reţelei naţionale de spitale de primă linie în lupta împotriva COVID-19. Această cantitate acoperă tratamentul pentru aproximativ 5.000 de pacienţi.
Grupul Novartis în România donează 100.000 de doze de azitromicină 250 mg, produsă de Sandoz, Institutului Naţional de Boli Infecţioase – Prof. Dr. Matei Balş şi reţelei naţionale de spitale de primă linie în lupta împotriva COVID-19, pentru a sprijini tratamentul pacienţilor cu COVID-19. Potrivit companiei, azitromicina este un medicament recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi face parte din unele combinaţii terapeutice care, în alte state, s-au dovedit a fi eficiente în tratamentele pentru COVID-19. Această donaţie este posibilă cu sprijinul unităţii de producţie de la Târgu Mureş, unde acest medicament este fabricat pentru România, dar şi pentru alte 60 de ţări din Europa, America de Nord şi altele.
“Ne confruntăm, în prezent, cu o nevoie continuă şi în permanentă creştere de resurse pentru tratamentul adecvat al pacienţilor spitalizaţi cu COVID-19. Apreciem gestul şi mobilizarea grupului Novartis/Sandoz de a susţine, prin această donaţie, tratamentul a 5.000 de pacienţi cu boli cronice asociate COVID-19, care necesită azitromicină în combinaţii terapeutice care au dat deja rezultate”, a declarat directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, Adrian Streinu-Cercel.
În România, Grupul Novartis, prin cele trei divizii ale sale – Novartis Pharma, Novartis Oncology şi Sandoz – este o companie farmaceutică având peste 650 de angajaţi dedicaţi susţinerii sistemului de sănătate din ţară.
Fabrica din Târgu Mureş produce medicamente pentru România şi pentru alte 60 de ţări din Europa, America de Nord etc. Compania are un portofoliu vast de medicamente inovatoare, generice şi biosimilare, care acoperă arii precum oncologie, boli cardiovasculare, imunologie, dermatologie, neurologie, oftalmologie, boli respiratorii şi altele.
Novartis Grup este prezent în România prin trei entităţi juridice: Novartis Pharma Service Romania SRL (care include diviziile de pharma şi oncologie), Sandoz Pharma Service SRL şi Sandoz SRL. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns