În atenția medicilor de familie și a medicilor care își desfășoară activitatea în ambulatoriu

Stiri

Sprijin în realizarea studiului de cercetare pentru lucrarea de doctorat în sănătate publică

Doamna Ioana Ghiga, în vederea realizării lucrării de doctorat în sănătate publică, realizează o cercetare pe tema rezistenței la antibiotice in Romania. Scopul cercetării este de a înțelege punctele de vedere ale diverșilor profesioniști cu privire la factorii care influențează consumul de antibiotice si apariția rezistentei la antibiotice precum si identificarea intervențiilor fezabile pentru combaterea acestei rezistențe.

Pentru a realiza această cercetare, dânsa își propune să poarte discuții pe această temă cu medici de familie și cu medici specialiști care lucrează în ambulatoriu. Opiniile acestora vor ajuta doctoranda să articuleze recomandări cu privire la intervențiile care ar trebui implementate într-un cadru comunitar în vederea descreșterii consumului și prevenirii rezistentei la antibiotice.

Proiectul de cercetare a fost evaluat și aprobat de către Comisia Națională de Bioetică din România.

Pentru colegii care ar fi interesați să participe sau care ar dori să afle mai multe detalii, puteți contacta autoarea cercetării la adresa de email ioana_ghiga@yahoo.com sau la numărul de telefon (0731) 698 587

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns