Un medicament folost împotriva tuberculozei multidrog rezistente, ieftinit în 135 de țări

Stiri

Vești bune pentru Parteneriatul Stop TB Internațional. Compania farmaceutică Johnson and Johnson va pune la dispoziție, cu o reducere de 60 de dolari pentru tratamentul pe șase luni/pacient, bedaquilină (un medicament folosit împotriva tuberculozei multidrog rezistente) prin parteneriatul StopTB Internațional, în 135 de țări cu venituri mici și medii.

Astfel, acesta va costa 340 de dolari (300 de euro) pentru un tratament de șase luni, comparativ cu 400 de dolari cât a costat până acum.

România nu se află pe lista țărilor care beneficiază de reducere.

Inițiativa Johnson and Johnson, venită la cererea ONG-urilor – ar urma să ajute cel puțin 125.000 de pacienți anul acesta și ar putea permite programelor naționale de luptă împotriva tuberculozei să facă economii de până la 16 milioane de dolari.

ONG-ul Medecins Sans Frontieres (MSF) a salutat anunțul, explicând că astfel va scădea prețul bedaquilinei la 1,50 dolari pe zi/pacient. MSF a subliniat, însă, că prețul ar trebui să fie și mai mic și să fie aplicat mai multor țări.

La sfârșitul anului 2012, bedaquilina a ajuns un medicament de bază în arsenalul terapeutic al medicilor în fața tuberculozei, după autorizarea sa în SUA.

Potrivit OMS, 10 milioane de persoane s-au îmbolnăvit în 2018 de tuberculoză în lume și 1,5 milioane au murit.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns