In perioada 22-26 iunie 2021 se va desfasura ediția a III-a a Școlii Oftalmologice de Vară din România

Congrese

Dragi Oftalmoprieteni,

Suntem onorați să vă anunțăm că și în anul 2021 vom continua tradiția și vom organiza ediția a III-a a Școlii Oftalmologice de Vară din România, în perioada 22-26 iunie 2021, manifestare științifică organizată sub patronajul Societății Române de Oftalmologie.

Principalii parteneri științifici sunt: Academia de Științe Medicale din România, Academia Română, Societatea Română de Cataractă și Chirurgie Refractivă, Societatea Română Retina, Societatea Română de Chirurgie Oculoplastică, Societatea Română de Strabologie și Oftalmopediatrie, Societatea Română de Glaucom, Societatea Română de Neurooftalmologie, European Academy of Orthokeratology and Myopia Control, Colegiul Medicilor din România și Clinica II Oftalmologie – Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Școala Oftalmologică de Vară 2021, beneficiază de suportul, implicarea și sprijinul următorilor parteneri:

– PARTENER DIAMOND: THEA

– PARTENERI GOLD: SIFI, INOCARE PHARMACEUTICALS

– PARTENERI SILVER: AMD NOBEL PHARMACEUTICAL, MAGNA PHARM

– PARTENERI: SANTEN, BAYER, BIOSOOFT, UNIQUE – HEALTH & BEAUTY CLINIC, SEPTEMBER MEDIA.

Știința nu ia pauză indiferent de vremuri. Viata ni s-a schimbat mult și continuă să ni se schimbe. Am devenit mai solidari și așa trebuie să rămânem. Principala problemă a lumii de azi este aceea a adaptării la noile vremuri.

Prin urmare, tematica generală propusă a Școlii Oftalmologice de Vară din România pentru anul 2021, va fi: “Provocări și controverse în oftalmologie în vremuri de pandemie”, cu următoarele teme:

– Provocări vs. controverse în oftalmologie – în vremuri de pandemie;

– Inteligența artificială: screening, diagnostic și monitorizare;

– Terapia genică în oftalmologie;

– Nanotehnologia în oftalmologia regenerativă;

– Ambliopia: practici esențiale (step by step);

– Glaucomul: noi abordări terapeutice;

– Tratamentul modern al cataractei congenitale și copilăriei (childhood cataracts);

– Tumorile retinei și coroidei la adult: noi metode de diagnostic și tratament;

– Neuro-oftalmologie: urgențe;

– Noi opțiuni în tratamentul neovascularizației corio-retiniene;

– Diverse.

Pandemia de COVID-19 a transformat spațiul virtual într-o nouă realitate care poate compensa momentan restricțiile impuse întâlnirilor în persoană, față în față, transformând Școala Oftalmologică de Vară din România într-o experiență atractivă online.

Personalități de marcă din domeniul oftalmologiei vor fi alături de noi toți și în acest an pentru a ne împărtăși cu generozitate din experiența lor, întregul eveniment dorind a fi un dialog viu menit să clarifice diverse teme de discuție specifice oftalmologiei și optometriei în vremuri de pandemie.

În acest an, SOV va marca o nouă premieră absolută. Dacă în 2020 am experimentat cu succes prima ediţie 100% online a evenimentului nostru, în acest an ne propunem, tot în premieră, o formulă de organizare hibrid, prin care ne dorim să valorificăm atât avantajele unui eveniment on-line, cât şi pe cele ale manifestărilor tradiţionale, on-site.

Manifestarea din acest an se va desfasura într-un format hibrid, mixt: on-line, utilizând platformele Zoom și Youtube (pentru participanți și o parte din Lectorii Invitați) și on-site (pentru Lectorii Invitați care pot și doresc să participe fizic la eveniment, în studioul TV de transmisiuni LIVE al SOV 2021, amenajat în sala de conferinţă Cuza din cadrul Hotelului Unirea 4* din Iași).

Evident că participarea on-site va respecta reglementările în vigoare, dar şi norme suplimentare de siguranță pentru că sănătatea are prioritate absolute, pentru că sănătatea dumneavoastră, a noastră și a celor de lângă noi este cea mai importantă!

Sperând că vom reveni cât mai repede la normalitate, vă invităm să fiți alături de noi mai cu seamă în acest an. Ne dorim ca acest eveniment să reprezinte un moment bun și un prilej optim pentru schimbul de cunoștințe, care să genereze noi idei, concepte, strategii și abilități practice în domeniul Oftalmologiei și Optometriei.

Școala Oftalmologică de Vară din România se adresează medicilor oftalmologi, studenților, optometriștilor și tuturor colegilor care doresc să se informeze în ceea ce privește noile abordări științifice din oftalmologie.

Scopul general al acestei manifestări științifice este acela de a îmbunătăți competența și performanța publicului țintă prin furnizarea de conținut educațional de ultimă oră, care prezintă cele mai noi progrese în terapiile actuale și cercetarea clinică.

Sperăm că angajamentul nostru de lungă durată în ceea ce privește inovația pentru salvarea vederii dar și a vieții se va traduce într-o îngrijire îmbunătățită a pacienților.

Vă invităm să participați cu lucrări proprii și noutăți, atât pentru a face cunoscute ultimele noutăți și achiziții în domeniu, cât și pentru a deschide ochii tinerilor rezidenți asupra domeniilor fascinante ale oftalmologiei și neuro-oftalmologiei și pentru a-i atrage spre acestea.

Vă rugăm să ne fiți alături în organizarea acestei eveniment, diseminând această informație către toate persoanele interesate.

Evenimentul va fi creditat cu 30 credite EMC de către Colegiul Medicilor din România.

Nu uitați să marcați în calendarul activităților dumneavoastră zilele de 22-26 iunie 2021, ca fiind ocupate cu sesiunile științifice ale celei de a III-a ediții a Școlii Oftalmologice de Vară din România.

REUȘIM NUMAI ÎMPREUNĂ!

Prof. Univ. Dr. D. Costin

Președinte SOV 2021

Conf. Univ. Dr. Mircea FILIP

Președinte de Onoare SOV 2021

Informații detaliate despre eveniment sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului: www.scoalaoftalmologica.ro

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns