Kinetoterapia în tratamentul durerilor de spate la sedentari

Articole

Durerile de spate pot fi considerate boală a secolului de care suferă mai ales persoanele tinere. Studiile arată că peste 80% din populație a avut de-a face cu cel puțin un episod de durere instalată la nivelul coloanei vertebrale, iar în cele mai multe cazuri, această durere este asociată sedentarismului, respectiv lipsei activității fizice recomandate pentru o viață sănătoasă. Despre cum se manifesta durerea de spate în cazul persoanelor sedentare și rolul benefic pe care îl poate avea kinetoterapia poți afla mai multe din acest articol.

Sedentarismul și durerile de spate

Persoanele care au un regim de viață sedentar se confruntă adesea cu dureri de spate. Este vorba despre lipsa activității fizice, dar și despre poziția prelungită în șezut care poate duce la slăbirea mușchilor din zona spatelui și a mușchilor abdominali, iar în acest fel se poate ajunge la deteriorarea discurilor intervertebrale sau la menținerea unei poziții incorecte a corpului.

În același timp, în cazul persoanelor sedentare au loc dezechilibre musculare, unele grupe musculare slăbindu-se, iar altele tensionându-se în mod excesiv. O poziție incorectă în care stai pentru mai mult timp duce la apariția presiunii pe coloana vertebrală și la apariția tensiunii și durerilor de mușchi în zona spatelui sau altor structuri ale coloanei vertebrale.

Este kinetoterapia o soluție pentru aceste dureri?

Cu siguranță ședințele de la un centru de kinetoterapie Bucuresti te vor ajuta să lupți împotriva durerilor de spate cauzate de sedentarism, însă extrem de important este și să încerci, pe cât posibil, o schimbare a stilului de viață pe care îl ai.

Kinetoterapia va ajuta pe oricine în reducerea durerii, în îmbunătățirea flexibilității și a mobilității, dar și pentru întărirea mușchilor și corectarea posturii. Efectele benefice sunt direct influențate de cauza și de gravitatea durerii, dar și de răspunsul individual al fiecărui pacient.

De ce să urmezi terapii de recuperare pentru durerile de spate?

Este mai bine să previi decât să tratezi, însă dacă durerea s-a instalat deja, este cu siguranță momentul să intervii. Urmarea unor simple ședințe de terapii de recuperare poate fi binefăcătoare, mai ales dacă cei pe mâna cărora te afli sunt profesioniști bine pregătiți cu abilități speciale în tratarea durerilor de spate prin kinetoterapie. Beneficiile pe care le poți obține în urma acestor ședințe sunt evidente, iar primul dintre acestea se referă la durerea care, de cele mai multe ori, se estompează sau trece în mod definitiv în cel mai scurt timp posibil.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .