Ludovic Orban: În 15 zile vom avea 400 de ventilatoare nou achiziţionate; avem nevoie de minimum 2.000 de ventilatoare

Stiri

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, luni seara, că în circa 15 zile vor ajunge în România 400 de ventilatoare nou achiziţionate, dar a adăugat că, din estimările sale, ar fi nevoie de “cel puţin” 2.000 de ventilatoare.
Premierul a explicat că 200 de ventilatoare au fost achiziţionate din SUA, iar celelalte 200 de aparate vin din Coreea de Sud.
“Este vorba de cele 200 de ventilatoare care ne vin din SUA şi care, urmare a discuţiei dintre preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Donald Trump – preşedintele Trump impusese o restricţie la exporturi pentru echipamente gen ventilatoare – practic vom beneficia de o excepţie pentru aceste ventilatoare. De asemenea, mai avem contractate 200 de ventilatoare din Coreea de Sud, care vor veni în ţară”, a precizat Ludovic Orban, la Digi 24.

El a subliniat că se continuă eforturile ca în România să fie produse ventilatoare.
“Sunt trei proiecte care se derulează în paralel. Un proiect este discutat tot cu o companie americană, care practic a pus la dispoziţia unui producător român tot planul pentru ventilatorul pe care îl produc ei, cu condiţia să nu producem pentru comercializare ci doar pentru necesarul din sistemul de sănătate din România. Este extrem de posibil să începem producţia de ventilatoare la un nivel performant, pentru că această companie americană este dintre cele mai performante. Mai avem două proiecte care se derulează în paralel pentru a putea produce ventilatoare în România”, a precizat şeful Executivului. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns