Sindicaliștii de la Ambulanță contestă modul de acordare a stimulentului de 2.500 de lei

Stiri

Sindicaliștii de la serviciile de ambulanță susțin că sunt discriminați la acordarea stimulentului de 2.500 de lei dat de guvern personalului medical care are contact direct cu pacienții infectați cu coronavirus.

Reprezentanții ambulanțierilor afirmă că modul în care se alcătuiesc listele cu angajații care au dreptul la stimulentul de 2.500 de lei este neclar și nu toți cei care merită această „primă” ajung să o și primesască.

„OUG nr. 43/2020 responsabilizează conducerea serviciilor de ambulanță de nominalizarea personalului care beneficiază de stimulentul de risc, iar machetele transmise de anumite direcții din cadrul Ministerului Sănătății către conducerea serviciilor de ambulanță au avut interpretări diferite privind interpretarea Ordonanței​ în vederea alocării stimulentului de risc​ de 2.500 lei brut​ lunar și perioada acordării.​ Faptul că la elaborarea situațiilor tip machetă cerute de minister nu a existat consultare cu cei din teren, cât și cu partenerul social pentru a da detalii​ privind intervenția echipajelor în această perioadă de pandemie și riscul la care a fost și este supus personalul de intervenție din teren,​ a făcut​ ca situațiile cerute de minister și transmise de conducerea serviciilor de ambulanță să fie discriminatorii în acordarea stimulentului de risc, situații care nu reprezintă realitatea din teren a riscului, fiind imposibil de identificat cerințele din machetă”, se arată într-un comunicat al Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța” din România.

Ambulanțierii cer intervenția ministrului Sănătății pentru a clarifica situația. „Conducerea FNS ”Ambulanța”​ a solicitat în scris ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru și secretarului de stat dr. Raed Arafat intervenția de urgență în calitatea pe care o au, pentru ca​ personalul operativ de intervenție din Serviciile Publice de Ambulanță, care desfășoară activitatea în teren, să beneficieze de stimulentul de risc prevăzut în OUG nr. 43/2020 pe perioada Stării de urgență decretată în luptă cu virusul COVID -19. Solicitarea conducerii FNSAR vine în urma nemulțumirilor și discriminării personalului operativ de intervenție, care în toată această​ perioadă a fost supus unui risc continuu și agresiv, prin felul activității de intervenție în teren, în medii diferite, unități sanitare destinate celor infectați cu virusul COVID -19, în familii, comunități,​ spații destinate celor aflați în carantină, în izolare impusă, recoltare de probe, situații ascunse și necunoscute,​ etc”, se mai arată în comunicat.

Potrivit datelor centralizate de FNS „Ambulanța”, până acum peste 240 de angajați ai serviciilor de ambulanță, medici, asistenți, ambulanțieri, au fost infectați cu coronavirus.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns