Manichiura cu gel: un ghid complet pentru unghiile cu gel

Stiri

Ești în căutarea unei manichiuri care să reziste în vacanțe, săptămânile aglomerate de muncă și în zilele pline cu proiecte practice? Este timpul să iei în considerare o manichiură cu gel. Dar înainte de a o face, există câteva (bine, mai mult de o duzină) lucruri pe care ar trebui să le știi.

Ești în căutarea unei manichiuri care să reziste în vacanțe, săptămânile aglomerate de muncă și în zilele pline cu proiecte practice? Este timpul să iei în considerare o manichiură cu gel. Dar înainte de a o face, există câteva (bine, mai mult de o duzină) lucruri pe care ar trebui să le știi.

Ce este o manichiură cu gel?

O manichiură cu gel include aceiași pași ca și manichiura tradițională: unghiile sunt tăiate, pilite și modelate, cuticulele sunt tăiate (dacă așa alegi), dar aici se termină asemănările.

Gelul este pus în mod similar cu lacul de unghii clasic. Cu toate acestea, se întărește cu lumina UV sau LED de la lampi UV sau LED, pentru a ajuta la blocarea acestuia în poziție pentru o purtare de lungă durată. Fiecare strat de gel unghii va trebui să fie întărit timp de aproximativ 30 până la 60 de secunde o dată. Și în loc să aștepți ca unghiile tale să se usuce, ești gata să părăsești salonul de îndată ce ultimul tău strat de finisare se usucă. Ca bonus, manichiura cu gel este mai rezistentă la ciobire și uzură. De asemenea, unghiile rămân lucioase pe toată durata manichiurii.

Cât durează manichiura cu gel?

Manichiura cu gel este concepută să dureze aproximativ trei-patru săptămâni. Din cauza creșterii naturale a unghiilor și a uzurii, orice altceva dincolo de această perioadă de obicei nu arată grozav. Există modalități de a-ți proteja unghiile cu gel cu diverse uleiuri și creme de unghii. Orice hidratează mâinile, va face și gelurile să dureze mai mult.

Știind că gelul durează mai mult ca lacul tradițional, modul în care este aplicat joacă un rol important. Când aplici gel (sau orice lac de altfel), dorești să te asiguri că paturile unghiilor sunt cât mai uscate posibil. Asta nu înseamnă să ai unghiile fragile – în schimb, nu ar trebui să existe apă, loțiune sau uleiuri pe unghii, deoarece prezența acestora ar putea împiedica gelul să se prindă.

Ciobirea gelului și unghiile rupte sunt mai rare. Dacă ciobești sau spargi gelul, te va ajuta să ai o pilă de unghii la îndemână în orice moment. Dacă este evident și nu te poți întoarce imediat la salon, îți recomandăm să găsești un lac similar pentru a acoperi eventualele goluri ale culorii.

Cât de sigură este manichiura cu gel?

Luminile UV sau LED vin automat cu presupunerea unor efecte secundare înfricoșătoare, așa că unele mărci care produc aceste lămpi au o tehnologie cu LED-uri care vindecă. În ultimii câțiva ani, manichiura cu gel a devenit cel mai popular serviciu din orice salon. 

Manichiura cu gel îți poate deteriora unghiile?

Manichiura cu gel nu dăunează unghiilor; ceea ce poate fi dăunător este un proces slab de îndepărtare, cum ar fi decojirea de pe unghie.

Cel mai mare dezavantaj al manichiurii cu gel este îndepărtarea necorespunzătoare. Poți evita acest lucru prin îndepărtarea corectă (și cu răbdare) a gelului acasă sau căutând manichiuriști care își iau timpul pentru îndepărtare pentru a-ți proteja unghiile.

Chiar și atunci când urmezi fiecare protocol pentru îndepărtarea sănătoasă a gelului, există șansa ca plăcile de unghii să arate și să se simtă deteriorate. Dacă unghiile tale sunt exfoliate de la gel, cel mai bine este să renunți la el pentru un timp și să lași unghia să crească. Aplicarea zilnică a uleiului de cuticule este o necesitate pentru a-ți ajuta unghiile să crească puternice.

Cum să îndepărtezi în siguranță o manichiură cu gel?

Cel mai bun instrument pentru îndepărtarea gelului este o pilă cu granulație 100/180 – ceva ce poți găsi inclusiv online pe Lila-Rossa. Ar trebui să utilizezi doar partea de 180 atunci când îndepărtezi strălucirea, dar poate fi necesar să utilizezi partea de 100 pentru a descompune mai multe straturi de strat superior, gel de construcție sau artă pentru unghii.

Oricât de mult dorești ca procesul de îndepărtare a gelului să se desfășoare cât mai repede posibil, cel mai bine este să-ți faci timp dacă dorești să-ți păstrezi sănătatea intactă a unghiilor. 

În primul rând, pilelește puțin pentru a rupe sigiliul stratului superior, apoi așează pe unghii discuri de bumbac înmuiate în acetonă și înfășoară-ți vârfurile degetelor în folie de staniol. Stai așa timp de 10 minute înainte de a încerca să îndepărtezi gelul Pentru a accelera procesul, poți încerca să înfășori un prosop fierbinte în jurul degetelor în timp ce acestea sunt învelite în folie.

Potrivit tuturor celor trei experți, un ulei sau un ser pentru cuticule este perfect după gel. Unghiile tale vor fi fragile din cauza soluției de îndepărtare, așa că este important să îți rehidratezi unghia. Dacă treci direct de la o mână la alta, cel mai bine este să eviți uleiul de cuticule până nu termini toate unghiile, deoarece poate provoca lifting.

Citeste si articolul Cum se face manichiura cu gel acasa.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .