Proiect unic în administraţia locală Consiliul Judeţean Cluj construieşte Spitalul Pediatric Monobloc de la Cluj-Napoca

Stiri

Procedurile avansează rapid, proiectul urmând a fi depus pentru finanţare europeană prin PNRR

Consiliul Judeţean Cluj a primit Studiul de Fezabilitate (S.F.) pentru Spitalul Pediatric Monobloc. În această etapă documentaţia este analizată de către specialiştii din cadrul instituţiei, urmând ca în cel mai scurt timp posibil indicatorii tehnico-economici aferenţi primului spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei să fie supuşi aprobării plenului forului administrativ judeţean.

Acest nou pas înainte survine recentei aprobări de către Consiliul Local, în şedinţa extraordinară ce a avut loc miercuri, 24 august a.c, a Planului Urbanistic Zonal (P.U.Z.) al viitorului Spital Pediatric Monobloc de la Cluj.

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj: „Suntem într-un stadiu avansat cu această investiţie majoră prin care vom construi cea mai modernă unitate medicală pediatrică din ţară. Am impus şi am obţinut un ritm extrem de rapid de parcurgere a etapelor procedurale astfel încât în perioada imediat următoare vom depune proiectul în vederea finanţării prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Spitalul Monobloc de Copii este cel mai important proiect al Clujului, în domeniul sănătăţii.”

Până în acest moment au fost parcurse etape importante în ceea ce priveşte proiectul forului administrativ judeţean de edificare a primului spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluţie, de către o autoritate publică. Cele mai relevante dintre acestea se referă la desemnarea câştigătorului concursului internaţional de soluţii pentru proiectare şi semnarea contractului aferent, primirea anteproiectului/proiectului preliminar, precum şi avizarea favorabilă, de către Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism a Primăriei municipiului Cluj-Napoca a Planului Urbanistic Zonal (P.U.Z.) al viitorului edificiu medical.

De importanţă vitală pentru Cluj şi pentru întreaga Transilvanie, Spitalul Pediatric Monobloc de la Cluj va avea nu mai puţin de 510 paturi pentru spitalizare continuă, la care se vor adăuga alte 50 de paturi pentru spitalizarea de zi şi 65 de paturi pentru însoţitori.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .