Maria Mesaroș, președinte FADR: Am văzut schimbări majore în rândul pacienților cu privire la conștientizarea complicațiilor și modul de întâmpinare a acestora

Stiri

Maria Mesaroș, președintele Federației Asociațiilor Diabeticilor din România, susține că este nevoie de o implicare mai mare a Ministerului Sănătății, dar și a medicilor de familie și a medicilor specialiști, în organizarea unor campanii de prevenție și informare asupra diabetului.

“O importanță mare o au și asociațiile de pacienți, care într-un mediu mai familial, prin puterea exemplelor, prin diseminarea de informații, pot să aibă o contribuție foarte mare în acest sens. Din experiența celor 20 de ani de activitate voluntară în cadrul FSD, am văzut schimbări majore în rândul beneficiarilor cu privire la atitudinea, la conștientizarea complicațiilor, dar și la luarea de decizii cu privire la gestionarea pentru întâmpinarea acestora”, spune Maria Mesaroș pentru portalul RoDiabet.

Ea afirmă că membrii, beneficiarii Fundației Speranța Diabeticilor, cât și pacienții din asociațiile membre ale Federației Asociațiilor Diabeticilor din România, sunt conștienți de complicațiile diabetului zaharat, inclusiv de cele cardiovasculare, deoarece o parte din ei chiar suferind de aceste complicații.

“Aceste organizații au desfășurat și desfășoară diseminări ale informațiilor cu privire la complicațiile cardiovasculare, încercând pe cât posibil prevenția lor. Nici nu mai este cazul să-i convingem pe pacienți să aceseze doar surse specializate, verificate, atunci când caută informații privind tratamentul diabetului, pentru că ei vin mereu și ne întreabă când au nelămuriri cu privire la ce au aflat din diverse surse care le ridică semne de întrebare”, menționează Maria Mesaroș.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns