Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2014-2021

Stiri

Întărirea prevenției și reducerea inegalităților în sănătate, obiective ale unui Program ce va fi lansat în curand de Ministerul Sănătății în parteneriat cu Institutul Norvegian de Sănătate Publică și Directoratul Norvegian de Sănătate.

Ministerul Sănătății, în calitate de Operator de Program, alături de partenerii săi, Institutul Norvegian de Sănătate Publică și Directoratul Norvegian de Sănătate va organiza conferința de lansare a Programului ”Provocări în sănătatea publică la nivel european” finanțat în cadrul Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2014-2021.

Evenimentul va avea loc în data de 11 septembrie 2019 la Hotel Capitol, sala Luvru, Calea Victoriei, nr. 29, sector 1 București.

Acest Program își propune să contribuie la obiectivele Granturilor SEE 2014-2021 prin întărirea prevenției și reducerea inegalităților în sănătate în diverse domenii cum ar fi: prevenirea şi tratarea bolilor infecțioase, îmbunătăţirea stării de sănătate a grupurilor vulnerabile (copii, bătrâni, romi) prin servicii de asistență medicală primară și comunitară, accesul la servicii de sănătate cu cararacter preventiv în domeniile obstretică-ginecologie, nutriție, oncologie pediatrică, sănătate mintală pentru copii, screening de cancer de col uterin, dezvoltarea de registre medicale și de boli precum și măsuri pentru combaterea infecțiilor spitalicești și reducerea consumului de antibiotice. Bugetul alocat este de 47.058.824 (85% – grant și 15% – cofinanțare) euro și va fi utilizat pentru îndeplinirea obiectivelor de program. 

Programul și proiectele predefinite finanțate în cadrul acestuia, vor fi prezentate în cadrul conferinței de lansare. Tot în cadrul acestui eveniment  vor fi diseminate informații relevante privind apelurile de propuneri de proiecte și vor fi trecute în revistă oportunitățile oferite de fondul bilateral aferent programului, în ceea ce privește dezvoltarea cooperării între România și statele donatoare în domeniul sănătății. 

Pentru mai multe detalii: http://www.ms.ro/organizare/unitatea-de-implementare-si-coordonare-programe/#tab-id-8

Prezentare Program SEE 2014-2021_site_ro

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

 

Lasă un răspuns