Lansarea în consultare publică a Apelului deschis de propuneri de proiecte nr. 1 ”Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în special pentru grupurile vulnerabile, inclusiv Romi”

Stiri

În data de 03 iulie 2020, Ministerul Sănătății, în calitate de Operator al Programului ”Provocări în sănătatea publică la nivel european” finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, a lansat în consultare publică pentru 30 de zile Ghidul Aplicantului și anexele aferente Apelului deschis de propuneri de proiecte nr. 1 ”Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în special pentru grupurile vulnerabile, inclusiv Romi”.

Obiectivul acestui apel este îmbunătățirea serviciilor de sănătate preventivă în comunitățile vulnerabile, inclusiv populația roma, pentru asigurarea accesului la asistență medicală și reducerea inegalităților sociale în sănătate.

Aplicanți eligibili sunt autoritățile locale, Direcțiile de Sănătate Publică, spitalele publice și alte autorităti publice.

Apelul va avea ca activități eligibile:

  • furnizarea de servicii de sănătate pentru sănătatea mamei și a copilului și sănătatea femeilor;
  • prevenirea bolilor infecțioase (fără a se limita la tuberculoză, hepatită B și C, HIV / SIDA, COVID-19);
  • prevenirea bolilor netransmisibile (boli cardiovasculare, cancer, diabet, boli respiratorii, sănătate mintală, sănătate orală).

Bugetul alocat acestui apel este de 9.000.000 de euro (85%- Granturile SEE 2014-2021 și 15% cofinanțare publică asigurată de Ministerul Sănătății). Proiectele ce urmează a fi depuse vor avea valori cuprinse între 500.000 și 1.000.000 euro.

Va rugăm să transmiteți propunerile și observațiile dumnevoastră la adresa de e-mail: contactsee@ms.ro până la data de 03 august 2020.

Documentele sunt  disponibile aici: http://www.ro-sanatate.ms.ro/index.php/ro/apel-proiecte-nr-1-acces-servicii-de-sanatate

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns