Ministerul Sănătății a introdus 25 de noi protocoale terapeutice

Stiri

Ministerul Sănătății a introdus 25 de noi protocoale terapeutice și a actualizat alte protocoale, arată un ordin (nr. 866/2020) publicat miercuri în Monitorul Oficial.

În prima variantă, prezentată în 7 mai de 360medical.ro, ordinul prevedea introducerea a doar 23 de noi protocoale terapeutice.

Noul ordin prevede introducerea protocoalelor terapeutice pentru sacubitril/valsartan, benralizumab, sofosbuvir+velpatasvir+voxilaprevir, alirocumab, denosumab (Prolia), burosumab, aflibercept, tafluprost, trioxid de arsen, regorafenib, atezolizumab, cabozantinib, ribociclib, pomalidomid, alectinib, dinutuximab beta, semaglutidă, alfa elosulfază, velmanază alfa, cerliponază alfa, sirolimus, darvadstrocel, miglustat, brivaracetam și fenilbutirat de sodiu.

De asemenea, ordinul prevede actualizarea protocoalelor terapeutice pentru boala cronică inflamatorie intestinală,  rivaroxaban, apixaban, midostaurin, exenatid, combinaţii dabrafenib + trametinib, idebenon, pertuzumab, pembrolizumab, blinatumomab, empagliflozină și rituximab.

Noile protocoale au fost elaborate de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății și au fost analizate de către ANMDMR.

Potrivit legislației, prescrierea, eliberarea şi decontarea medicamentelor corespunzătoare denumirilor comune internaţionale se realizează, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, în baza protocoalelor terapeutice aprobate prin ordin comun al Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) sau pe baza protocoalelor terapeutice elaborate de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns