Ministerul Sănătăţii a retras astăzi din procesul de dezbatere publică sau avizare interministerială un număr de 28 acte normative.

Stiri

Este vorba despre 7 ordine de ministru aflate în consultare publică la rubrica Transparenţă Decizională şi alte 21 proiecte de hotărâri de guvern, ordonanţe de urgenţă şi legi iniţiate şi aflate în avizare interministerială.

„Am primit mai multe semnale şi nemulţumiri din partea pacienţilor, dar şi a profesioniştilor din sistem cu privire la o serie de documente aflate în dezbatere publică sau pe circuitul de avizare. Aceste acte trebuie rediscutate, reanalizate şi regândite cu toţi factorii implicaţi pentru că dorim ca deciziile pe care le luăm să răspundă cerinţelor actuale în vederea creşterii calităţii în domeniul sanitar. Un exemplu îl reprezintă Legea privind exercitarea profesiilor în sistemul de sănătate. Actul normativ vizează activitatea şi are impact asupra tuturor celor care lucrează în sistem, motiv pentru care se impune a fi elaborat cu atenţie şi responsabilitate, în funcţie de solicitările şi nevoile tuturor categoriilor de personal”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns