Ministrul Sănătății: În săptămâna următoare vom trece de la 1700 de teste de coronavirus pe zi, la 2500

Stiri

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că numărul mare de persoane decedate care a fost raportat vine de la faptul că au aprobat teste și pentru persoanele decedate si astfel s-a ajuns la cazurile anunțate azi.

Ministrul spune că s-a ajuns la această situație ca urmare a unui cumul de factori cum ar fi îmbolnăvirile accelarate, dublate de erorile medicale. De asemenea, au fost sincope și în realizarea anchetelor epidemiologice deoarece multe cadre sanitare au fost infectate și aceste anchete nu s-au putut face corespunzător

Nelu Tătaru spune că numărul maxim de paturi pe care le vom putea avea în spitalele pentru Covid-19 ar ajunge la 7.000, în cel mai scurt timp.

Referitor la stocurile de echipamente de protecție, ieri a venit un transport de 200 de mii de combinezoane care urmează să fie împărțit, măști, viziere de protecție etc.

Ministrul a evitat să spună care este necesarul la ora actuală și dacă crede că medicii au toate echipamentele necesare și a cerut responsabilitate în privința distribuirii materialelor primite.

La Suceava, au fost mai mulți pacienți zero, au fost mai mulți oameni care au venit din străinatate, au fost și multe cadre medicale nepregătite, a fost un cumul de erori epidemiologice.

Referitor la capacitatea de testare, acum sunt 35 de puncte și vor mai fi acreditate încă 11 puncte. În săptămâna următoare vom ajunge la 2.500 de teste pe zi. În prezent se prelucrează 1.700 de teste pe zi.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns