Nelu Tătaru: Sistemul medical a fost prins nepregătit de pandemie, cu stocuri zero

Stiri

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi, la Timişoara, că pandemia de coronavirus a prins “sistemul medical nepregătit, cu stocuri zero, în lupta cu un duşman necunoscut pe care nu l-am putut aprecia”.
“Cred că a fost un sistem sanitar nepregătit, cu stocuri zero în lupta cu un duşman necunoscut, pe care nu l-am putut aprecia, puţină dezorientare şi până în momentul în care ne-am pus pe picioare a trecut o perioadă. Cred că fiecare spital care a luat prima dată contact cu aşa ceva a trăit momentele pe care le trăiesc şi celelalte spitale din Timişoara. Vreau să cred că am învăţat ceva din această pandemie şi că nu vom mai fi prinşi aşa de nepregătiţi, atât ca spitale, cât şi ca direcţii de sănătate publică sau alte autorităţi locale”, a afirmat ministrul Nelu Tătaru.

În altă ordine de idei, întrebat de presă despre faptul că spitalele nu cumpără unele materiale de la UNIFARM, ministrul Sănătăţii a răspuns că “rămâne să evaluăm tot ceea ce înseamnă, în următoarea perioadă materialele, echipamentele care există în unităţile medicale”, să se vadă ce achiziţii s-au făcut şi în funcţie de acestea să se ia decizii.
El a arătat că UNIFARM face achiziţii de măşti, care sunt necesare după 15 mai pentru a acoperi nevoia de a fi purtate de către toţi cetăţenii în spaţiile închise sau în mijloacele de transport”, însă a subliniat că şi “farmaciile cu circuit deschis trebuie să se aprovizioneze”. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns