Federația Solidaritatea Sanitară solicită demararea unei strategii de protecție a sănătății salariaților din sănătate

Stiri

Federația Solidaritatea Sanitară solicită demararea unei strategii naționale de protecție a sănătății și securității salariaților din sănătate,  având în vedere numărul mare dintre aceștia infectați SARS-CoV-2.

“Federația Solidaritatea Sanitară solicită Ministrului Sănătății să comunice public planul de măsuri de sănătate și securitate în muncă care a generat această situație dezastruoasă și să demareze modificarea lui. Precizăm că, în conformitate cu rezultatele procesului de monitorizare a infectării și îmbolnăvirii salariaților din sănătate, până la ora actuală au fost infectați SARS-CoV-2 un număr de 2252 salariați din sănătate (16,3% din totalul cetățenilor infectați fiind salariați din sănătate), 13 dintre ei decedând”, se arată într-un comunicat al Federației.

Federația „Solidaritatea Sanitară” consideră că este necesară o strategie comună de acțiune privind protecția sănătății și securității lucrătorilor din sănătate, Ministerul Sănătății având obligația legală și contractuală s-o realizeze împreună cu federațiile sindicale reprezentative la nivel de sector.

“Solicităm domnului ministru Nelu Tătaru să programeze în regim de urgență întâlnirile necesare pentru elaborarea și implementarea Strategiei de protecției sănătății și securității salariaților din sănătate în contextul pandemiei COVID 19!”, se arată în comunicatul Federației.

Draftul strategiei acțiune, alcătuit din solicitări și propuneri pe care Federația „Solidaritatea Sanitară” le-a adresat până acum Ministerului Sănătății, cuprinde :

– Implementarea criteriilor raționale și principiilor etice de organizare a resurselor umane din sănătate în pandemia COVID 19

– Elaborarea standardelor de consum al echipamentelor individuale de protecție la care au dreptul lucrătorii din sănătate care tratează pacienți suspectați sau infectați cu SARS-CoV-2.

– Modificarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei COVID 19.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns