Numărul salariaților din domeniul medical infectați noul coronavirus, monitorizat pe o platformă online

Stiri

Platforma prezintă numărul total de salariați infectați, mergând până la nivel de unitate, și metodologia de culegere a acestor informații (pentru a permite corecția eventualelor erori),, facilitând atât perspectivele de ansamblul cât și privirile de detaliu asupra situației acestei categorii de salariați aflată în lupta împotriva COVID-19.

Federația „Solidaritatea Sanitară” anunță, miercuri, lansarea publică a Platformei de monitorizare a infectării cu SARS-CoV-2 a salariaților din sănătate, creată în cadrul Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea” (CCDSS), anunță organizația, miercuri.

Platforma poate fi accesată la adresa: https://covid.solidaritatea-sanitara.ro/

Creșterea medie zilnică a numărului de salariați din sănătate infectați din ultimele 15 zile a fost de 13,13%, arată sursa citată.

„Acest demers este determinat de necesitatea utilizării datelor privind numărul de salariați infectați pentru elaborarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă. Absența datelor publice consecvente și la nivel de detaliu (mergând până la nivelul unităților sanitare) dublată de nivelul redus de informare al salariaților în privința cazurilor de colegi infectați cu SARS-CoV-2 generează un pericol extrem de mare la adresa sănătății și securității salariaților. Precizăm că platforma este aflată în continuă dezvoltare, în perioada următoare urmând să fie disponibile pentru public și estimările rezultate în urma prelucrării datelor de către resursele de inteligență artificială utilizate în cadrul CCDSS”, anunță Federația „Solidaritatea Sanitară”.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns