Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunță „cea mai gravă epidemie de rujeolă din lume”

Stiri

Epidemia de rujeolă din Republica Democrată Congo este “cea mai gravă din lume” şi a ucis peste 6.000 de oameni într-un an, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a solicitat încă 40 de milioane de dolari pentru a face faţă acestui flagel.

În 2019, “peste 18 milioane de copii sub 5 ani au fost vaccinaţi” în toată ţara şi au fost raportate “aproximativ 310.000 de cazuri suspecte” de rujeolă, a indicat OMS într-un comunicat. “25% din cazurile de rujeolă înregistrate vizează copiii de peste cinci ani, care sunt cei mai vulnerabili”, adaugă OMS.

Potrivit OMS, “27,6 de milioane de dolari au fost mobilizaţi”, dar “mai este nevoie de încă 40 de milioane de dolari” pentru un plan de răspuns de şase luni care vizează mai ales extinderea imunizării la copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani.

Epidemia a fost agravată de acoperirea scăzută de imunizare a comunităţilor vulnerabile, de malnutriţie, de sistemele de sănătate publică slabe, de focare ale altor boli cu potenţial de epidemie, de accesul dificil al populaţiilor vulnerabile la îngrijirile de sănătate şi de insecuritatea care a împiedicat luarea de măsuri în unele zone.

Pe lângă rujeolă, RDC luptă împotriva unei epidemii de Ebola care a ucis deja 2.233 de oameni din 3.390 de cazuri înregistrate.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns