Pacientele cu cancer mamar pot beneficia de tratamente de chimioterapie decontate la Institutul Sânului – Spitalul Monza

Stiri

Începând cu această lună, pacientele cu cancer mamar pot beneficia la Institutul Sânului, centrul medical integrat specializat în prevenția, diagnosticul și tratamentul patologiei mamare din cadrul Spitalului Monza, de tratamente de chimioterapie decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Acestea se realizează pe baza biletului de trimitere din partea medicului specialist și a cardului de sănătate. Pacientele se pot trata într-o secție medicală prevăzută cu dotări moderne și personal specializat pentru realizarea ședințelor de chimioterapie în cele mai bune condiții de siguranță și confort. 

Schema de tratament este  stabilită de către medicul oncolog, tratamentul fiind individualizat pentru fiecare caz, în funcție de caracteristicile histopatologice și imunohistochimice ale tumorii, stadiul clinic și patologiile asociate.

Pentru a facilita administrarea medicamentelor, în special pacienților care necesită terapie îndelungată intravenoasă, specialiștii nostri recomandă ca administrarea să fie făcută cu ajutorul unei camere implantabile (sistem port–acces) care se montează în cadrul Institutului înainte de începerea primei serii. Un prim beneficiu pentru pacient constă în eliminarea efectului toxic al citostaticelor asupra venelor, acestea ajungând direct în venele mari, unde sunt absorbite rapid în sânge. În afară de confortul pe care îl oferă pacientului, sistemul are un risc de infecţii mult mai mic comparativ cu cateterele externe.

„Chimioterapia este o componentă de bază a terapiei cancerului de sân, prin rolul său de a distruge celulele canceroase și a preveni răspândirea acestora în organism. De acum, odată cu completarea gamei de servicii cu tratamentele de chimioterapie, putem asigura, în cadrul Institutului, soluția terapeutică integrată a cancerului mamar, atât chirurgicală, cât și oncologică. Avantajul deciziei terapeutice în cadrul Comisiei Oncologice și supravegherea pacientelor într-o singură locație asigură atât confortul pacientelor cât și timpul minim necesar alocat până la stabilirea unui diagnostic și inițierea acestuia”, a declarat Dr. Cristian Viișoreanu, fondatorul Institutul Sânului. 

Scopul tratamentelor de chimioterapie poate fi diferit pentru fiecare caz și depinde de tipul de cancer mamar și stadiul acestuia. Chimioterapia poate fi:

• preoperatorie – neoadjuvantă – (cu scopul de a micșora dimensiunea tumorii înainte de intervenția chirurgicală);

• postoperatorie  – adjuvantă – (pentru reducerea riscului de recidivă locală sau la distanță);

• paliativă (în fazele terminale ale bolii pentru a ameliora simptomele și îmbunătăți calitatea vieții pacientei).  

Echipa Institutului Sânului aplică o abordare multidisciplinară a cancerului mamar, acoperind toate aspectele acestei afecțiuni și alcătuind un tratament personalizat pentru fiecare pacientă. Decizia privind strategia de tratament este luată în cadrul unei comisii oncologice multidisciplinare, formată din medici de diferite specialități (imagist, chirurg, oncolog, radioterapeut, anatomopatolog, chirurg plastician, genetician, psiholog etc.). Pe lângă tratamente oncologice, pacientele beneficiază în cadrul centrului de terapii de suport (consiliere psihologică, recomandări de nutriție, kinetoterapie și drenaj limfatic), precum și de un consultant medical dedicat, care le oferă sprijin și îndrumare pe parcursul tuturor pașilor de tratament. 

Potrivit World Cancer Research Fund, cancerul de sân este cel mai frecvent întâlnit cancer la femei și cel de-al doilea cel mai frecvent cancer la nivel global. În România, cancerul de sân este pe locul 7 în topul afecțiunilor care provoacă decesul. Conform statisticilor Globocan, în 2018 în țara noastră au fost diagnosticate 9.629 de cazuri noi de cancer mamar, iar numărul deceselor s-a ridicat la 3.378.

Despre Institutul Sânului

Institutul Sânului este un centru medical integrat pentru prevenția, diagnosticul și tratamentul patologiei mamare, fondat de medicul chirurg Cristian Viișoreanu, după o experiență de aproape 20 ani în diagnosticarea și tratarea pacientelor cu afecțiuni ale sânului. Echipa multidisciplinară de specialiști, asistată de tehnologia de ultimă generație în domeniul imagisticii și al chirurgiei, asigură o gamă completă de investigații și tratamente la cele mai înalte standarde, personalizate pentru fiecare pacientă.

Despre Grupul Monza

Grupul Monza România și-a început activitatea prin lansarea Spitalului Monza, un spital privat specializat în efectuarea de intervenții chirurgicale complexe și în asigurarea de servicii medicale integrate de înaltă performanță. Grupul Monza este prezent astăzi în România prin: Spitalul Monza, Monza Metropolitan Hospital, Centrul Medical Monza, în București și Spitalul Monza-Ares în Cluj-Napoca, Centrele Monza-Ares în Constanța și rețeaua ambulatorială Ritmico, în orașele  Giurgiu, Constanța, Buzău, Focșani și Ploiești. În Italia, Grupul însumează 10 spitale private cu focus pe chirurgia de nișă.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns