Seminarul “Reorganizarea Sistemului de Transfuzie din România”

Stiri

Experții Comisiei Europene vor sprijini Ministerul Sănătății pentru reorganizarea sistemului transfuzional din România.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a participat astăzi la deschiderea seminarului “Reorganizarea Sistemului de Transfuzie din România”, organizat de către Ministerul Sănătății în parteneriat cu Comisia Europeană.

Timp de două zile, la București, experți români și străini în domeniul transfuzional vor discuta despre optimizarea sistemului cu scopul de a elabora planul de acțiune necesar pentru reorganizarea și modernizarea sistemului transfuzional din România.

“Vom pune la dispoziția grupului de experți rezultatele auditului realizat de experți internaționali în anul 2017, dar și rezultatele evaluărilor proprii rezultate în urma inspecțiilor realizate în centrele de transfuzii în țară. Am considerat că este o condiție esențială pentru reușita acestui demers să realizăm o analiză amănunțită a sistemului transfuzional de astăzi, care să identifice punctele critice pe diverse paliere, cum ar fi resursele, locațiile sau nivelul de dotare cu echipamente existent astăzi în centrele de transfuzii”, a declarat Sorina Pintea în deschiderea evenimentului.

Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanta de urgență care aduce modificări de organizare și funcționare a Legii 282/2005 privind organizarea activității de transfuzie sanguina, donarea de sange și componente sanguină de origine umană, precum și asigurarea calității și securității sanitare, în vederea utilizării lor terapeutice și care reprezintă baza legală necesară pentru reorganizarea sistemului transfuzional din România.

“Bineînțeles că, pentru reorganizarea și modernizarea sistemului, este nevoie de fonduri și planul final care va fi agreat trebuie finanțat. Avem sprijinul Ministerului Fondurilor Europene, care ne va ajuta sa accesăm fonduri nerambursabile pentru implementarea acestui plan”, a mai spus Sorina Pintea.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns