Patronatul Medicilor de Familie București-Ilfov: Nu mai cereți pacienților să aducă de la medicul de familie bilet de trimitere pentru consult, respectiv bilet de internare

Stiri

Patronatul Medicilor de Familie București-Ilfov (PMFB) a făcut o adresă de informare către toate unitățile sanitare non-COVID, ambulatoriile de specialitate publice și private care oferă servicii medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, dar și către casele de asigurări din București, Ilfov și OPSNAJ cu privire la eliberarea biletelor de trimitere.

Mai exact se solicită ca medicii din aceste unități sanitare să nu mai ceară pacienților să aducă de la medicul de familie bilet de trimitere pentru consult, respectiv bilet de internare.

”(…) Până la data de 30 septembrie 2020 serviciile medicale din ambulatoriul de specialitate pentru specialitățile clinic, inclusiv pentru specialitatea clinică medicină fizică și de reabilitare, precum și cele de îngrijiri palliative în ambulatoriu se acordă fără a mai fi necesară prezentarea biletului de trimitere”, se arată în informarea PMFB.

De asemenea, în vederea prevenirii contaminării cu noul coronavirus ”este important ca asistenâa medical prespitalicească (ambulatoriu, medicină de familie) să nu supraagomereze spitalele cu trimiteri nejustificate. Decizia internării prin spitalizare continua sau de zi este luată în exclusivitate de medical de specialitate din camera de garda, UPU, ambulatoriu integrat sau spital”, se mai arată în informare.

Solicitarea adresată de PMFB vine în contextul primirii mai multor sesizări atât de la cabinetele medicilor de familie care primesc cereri de la pacienți pentru emitere de bilete, cât și de la pacienți care reclamă refuzul medicilor de familie de a emite bilete de trimitere.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook

Lasă un răspuns