Peste 200 de pacienți internați la Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu își vor petrece vara într-o Grădină Terapeutică

Stiri

Luna iulie vine cu o nouă cauză care necesită susținerea sărbătoriților lunii iulie și nu numai. De această dată, Asociația Zi de Bine alături de Microgreens România, și-au propus să creeze un spațiu relaxant pentru pacienții internați la Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu. Sera se va întinde pe o suprafață de 240 mp și va conține microplante și plante ce se pot recolta la intervale scurte de timp, astfel încât toți pacienții să se poată implica în îngrijirea acestora.

Cea de-a patra campanie de strângere de fonduri îi are în prim-plan pe pacienții internați la Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu, care suferă de boli psihice precum, demență, depresie, schizofrenie, sau tulburări de personalitate. Crearea unei oaze de liniște și relaxare, exact în curtea spitalului, poate oferi un moment de echilibru pentru pacienții internați, dar și pentru medici și asistenți. Astfel, Asociația Zi de Bine împreună cu primul producător local de microplante din România, Microgreens România, vor începe procesul de amenajare a spațiului încă de la începutul lunii iulie. În același timp, locul va fi decorat cu flori, băncuțe și foișoare pentru ca pacienții să se poată odihni și bucura de peisaj.

Ca și până acum, fondurile se vor strânge în special de la sărbătoriții lunii Iulie, așadar cine este născut în luna iulie, își poate dona ziua de naștere. Născută în luna Iulie, Melania Medeleanu și-a dăruit deja ziua de naștere acestei cauze: https://www.facebook.com/donate/591374204847857/.

Cei care vor să facă la rândul lor acest gest, pot scrie la adresa contact@zidebine.ro sau direct pe pagina de Facebook a Asociației. Pentru această cauză, asociația și-a propus să strângă din donații suma de 15.000 de euro, adică aproape 4000 de sms-uri care să conțină cuvântul SUS la 8862 sau 150 de sărbătoriți care ar primi din partea prietenilor lor un dar de 500 de lei.

Grădina Terapeutică este un proiect la care am spus DA!, fără ezitare. Cu toții știm deja că natura este locul perfect în care ne putem încărca bateriile. Ne bucurăm că se întâmplă astfel de inițiative și că putem realiza lucruri care durează și de pe urmă cărora pot beneficia atât de multe persoane. Microgreens România se află pe piață încă din 2013, iar când pasiunea noastră pentru plante se concretizează prin astfel de proiecte, ne simțim motivați și încrezători să mergem mai departea declarat Cristian-Alexandru Tudor, Fondator Microgreens România.

Oricine se poate implica donând către Asociația Zi de Bine astfel: prin SMS cu textul SUS la 8862 (mesaj în valoare de 4 euro); prin transfer bancar: în contul deschis la Banca Comercială Română (RON: RO56RNCB0092166359160001); prin PayPal; donație online prin PAGO, rohelp.ro, BT PAYetc. – Mai multe variante de donare se găsesc pe pagina asociației,  www.zidebine.ro

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația ZI de Bine se adresează unei comunități, se realizează în maximum 30 de zile, este finanțată în special de către sărbătoriții lunii și se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întamplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns