Preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti cere autorităţilor să sprijine cadrele medicale

Stiri

Preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti, prof. dr. Cătălina Poiană, a transmis un mesaj de susţinere şi protejare a cadrelor medicale, având în vedere actualul context epidemiologic.

“Doresc să reiterez importanţa protecţiei şi responsabilităţii pe care trebuie să o avem noi toţi faţă de cadrele medicale, în contextul epidemiologic actual! Protejând sănătatea cadrelor medicale: medici şi asistenţi, dar şi a celorlalţi angajaţi din unităţile medicale, ne asigurăm în primul rând că vom avea resursă umană în sănătate care să trateze şi să ofere îngrijire în faţa pandemiei de coronavirus”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, Cătălina Poiană.

Conducerea organizaţiei a făcut un apel public către toate autorităţile competente din domeniul sanitar, dar şi către autorităţile locale şi centrale şi managerii unităţilor medicale să identifice rapid unităţile unde personalul medical nu dispune de echipamente de protecţie sau acestea sunt insuficiente.

Medicul a solicitat şi asigurarea stocurile de dezinfectanţi în cantităţi suficiente.  “În acelaşi timp este important să se eficientizeze programul medicilor, astfel încât aceştia să răspundă provocărilor, dar să aibă şi suficient timp pentru odihnă. Este foarte clar că încă nu ştim cât timp ne vom confrunta cu această situaţie epidemiologică sau la ce nivel. Ca medic, cetăţean şi preşedinte al celui mai mare colegiu teritorial din România am văzut ce se întâmplă în alte ţări cu un sistem medical mai dezvoltat şi sunt convinsă că analizându-se aceste situaţii, veţi lua deciziile cele mai bune şi eficiente, în colaborare strânsă cu specialiştii din domeniu”, a precizat preşedintele Colegiului Medicilor din municipiul Bucureşti. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns