Proiecte de peste 150 milioane de Euro destinate reducerii riscului de infecții asociate asistenței medicale (IAAM) în unități medicale, cu fonduri din PNRR

Stiri

Ministerul Sănătății a lansat Ghidul solicitantului pentru investiții în dotarea spitalelor publice cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții asociate asistenței medicale aferent Componentei 12 – Sănătate, Investiția I2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică: I2.4. Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale

Această componentă din Planul Național de Redresare și Reziliență vizează acțiuni destinate combaterii infecțiilor asociate asistenței medicale (IAAM) din unitățile sanitare de stat.

În urma selecției proiectelor depuse, minim 25 de unități medicale publice vor putea fi finanțate cu fonduri în valoare totală de 150.380.000 Euro. Valoarea maximă nerambursabilă a finanțării alocate per proiect este de 6.015.200 Euro.

Se vor finanța lucrări de reabilitare/modernizare/extindere a infrastructurii existente pentru organizarea în unitățile medicale de spitalizare continuă a unor structuri funcționale pentru izolarea/gruparea și tratarea pacienților cu infecții asociate asistenței medicale (IAAM). De asemenea, se pot primi fonduri pentru dezvoltarea laboratoarelor de referință și a celor cu capacitate de investigații și analize de microbiologie specializate, precum și pentru achiziționarea de echipamente și sisteme destinate reducerii infecțiilor nosocomiale.

Poate depune proiecte orice entitate publică în cadrul căreia funcționează o unitate sanitară având  laboratoare de microbiologie, bloc operator, secții de terapie intensivă, secții de chirurgie, obstetrică-ginecologie, gastroenterologie, secții de arși sau de boli infecțioase.

Data lansării apelului de proiecte este 30 septembrie 2022.

Mai multe informații se găsesc pe site-ul Ministerului Sănătății www.ms.ro, secțiunea Noutăți.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .