România ar putea ajunge la 2.000 de teste pe zi pentru coronavirus de săptămâna viitoare

Stiri

România ar putea ajunge să proceseze 2.000 de teste pe zi pentru coronavirus de săptămâna viitoare, odată cu creșterea numărului de kit-uri de testare disponibile ca urmare a importului din Coreea de Sud, a declarat vineri premierul Ludovic Orban.

“La începutul săptămânii viitoare cred că vom avea capacitatea să creștem numărul de teste la peste 2.000 (pe zi, n.r.). I-am solicitat ministrului Sănătății să distribuie de urgență cantitățile de kit-uri de testare, care au fost achiziționate din Coreea de Sud, pentru a crește capacitatea de testare”, a afirmat Ludovic Orban, la Ministerul Sănătății.

“Am introdus în dispozitivul de testare, gradual, aparate de tip RT-PCR în toate entitățile nemedicale – de la universități, de la laboratoare de cercetare, din rețeaua ANSVSA. De asemenea, sunt achiziționate 20 de noi PCR-uri numai la nivel național. De asemenea, au mai fost achiziționate astfel de aparate și de unele spitale și autorități locale”, a completat premierul.

Ultimele date oficiale arată că în România au fost prelucrate 15.998 de teste (până joi la ora 13.00), din care 823 în unități medicale private.

În ultima zi (miercuri ora 13.00/joi ora 13.00) au fost prelucrate 1.532 de teste, comparativ cu 1.842 teste în ziua anterioară.

Spre comparație, Germania a anunțat că va ajunge la 500.000 de teste pe săptămână (peste 70.000 de teste pe zi) de săptămâna viitoare.

România a ajuns la 1.029 de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate încă 123 persoane testate pozitiv cu Covid-19, și la 24 de decese.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns