Să redefinim zâmbetul – Când este momentul potrivit pentru implanturi dentare?

Stiri

Zâmbetul este un aspect esențial al identității noastre, reflectând atât starea noastră de bine, cât și sănătatea și încrederea în sine. Cu toate acestea, există momente în viață în care pierderea unuia sau mai multor dinți afectează estetica și funcționalitatea zâmbetului.

În astfel de situații, implanturile dentare devin soluția modernă și eficientă pentru a restabili funcționalitatea orală, încrederea în sine și plăcerea de a zâmbi. În acest sens, este important să înțelegem momentul potrivit pentru a opta pentru implanturi dentare și cum acestea pot contribui la redefinirea zâmbetului, într-un mod durabil și natural.

Când este momentul potrivit pentru implanturi dentare?

Atunci când o persoană are unul sau mai mulți dinți lipsă (în special în zona molarilor), tratamentul optim este cel cu implant dentar. Optând pentru această tehnologie modernă, pacientul își va restabili funcționalitatea și estetica zâmbetului.

De ce să optezi pentru implant dentar? Pentru că este o investiție în calitatea vieții, ce îți va garanta atât confortul, cât și încrederea necesară pentru a aborda viața cu un zâmbet sănătos și strălucitor.

Un alt motiv este evitarea șlefuirii dinților vecini, ceea ce păstrează integritatea acestora pe termen lung și contribuie la menținerea sănătății tale orale. Tratamentele clasice pot implica șlefuirea acestor dinți pentru a susține punțile dentare sau protezele. Însă, implantul dentar îți oferă o soluție inovatoare care păstrează dinții vecini intacți.

Este important de precizat faptul că momentul optim pentru implanturi dentare este imediat după extracția dintelui, dacă este posibil, sau cel târziu la 3 luni după pierderea acestuia.

Cu cât se amână tratamentul, cu atât riscul de pierdere a masei osoase crește, afectând astfel și dinții rămași. Prin plasarea implantului la timp, se optimizează șansele de integrare reușită în os, asigurând o ancorare solidă și prevenind complicații ulterioare.

În plus, pentru a te bucura de rezultate timp îndelungat, recomandarea medicilor implantologi este să optezi pentru un implant dentar premium. Durata de viață a unui astfel de implant depășește 10 ani, reprezentând astfel o investiție pe termen lung în sănătatea ta orală.

Cu o rată de succes de 98,7% la 10 ani, aceste implanturi oferă atât rezultate durabile, cât și o certitudine a succesului terapeutic.

La clinica EXCEDENT beneficiezi de reabilitări orale complexe fără durere și disconfort!

La clinica EXCEDENT vei descoperi o nouă perspectivă asupra reabilitării orale – fără compromisuri, fără durere, doar rezultate remarcabile și de lungă durată.

Beneficiind de tehnologii avansate și o echipă multidisciplinara de medici specialiști, clinica EXCEDENT îți oferă cele mai bune soluții pentru a restabili sănătatea și estetica zâmbetului tău.

Oricât de complicat ar fi cazul tău, medicii de la clinica EXCEDENT dețin cunoștințele, experiența și tehnologia necesară pentru a-ți schimba viața în bine.

Pentru a programa o vizită la clinica EXCEDENT, accesează link-ul următor: https://excedent.ro/contact/

Dr. George Stuparu

Medic specialist chirurgie OMF

https://excedent.ro/chirurgie-bmf-dr-george-stuparu-clinica-excedent/

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .