Salvatorii de vieţi se întâlnesc la Zilele Medicinei de Urgenţă Sibiene 2019

Stiri

Ca în fiecare toamnă, la Sibiu se desfăşoară Zilele Medicinei de Urgenţă Sibiene – curs de iniţiere în medicina de urgenţă şi prespitalicească. Manifestarea ştiinţifică este adresată studenţilor medicinişti, medicilor tineri şi medicilor cu experienţă care doresc să-şi îmbunătăţească cunoştinţele cu privire la resuscitarea pacienţilor, cât şi sibienilor care îşi doresc sa înveţe să acorde primul ajutor. Evenimentul se va desfăşura în două etape: 25-27 octombrie şi 1-3 noiembrie şi este organizat de Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, împreună cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – Facultatea de Medicină şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu.

Deschiderea simpozionului va avea loc în data de 25 octombrie la ora 16,00, în Aula Magna a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Medicină, str. Lucian Blaga, NR. 2A, fiind oficiată de către Dr. Roşca Constantin, Medic Şef al Unităţii de Primiri Urgenţe a SCJU Sibiu, care se va adresa participanţilor.

„Acest eveniment are o dublă însemnătate: pe de-o parte cea ştiinţifică prin aportul adus în procesul de educaţie medicală continuă pentru toţi cei implicaţi în medicina de urgenţă, de la studenţi şi voluntari SMURD până la medici rezidenţi şi specialişti, iar pe de alta o însemnătate practică, pentru că oamenii pot învăţa cum trebuie să procedeze într-o situaţie limită, unde un ajutor acordat corect face diferenţa dintre viaţă şi moarte”, explică Dr. Roşca Constantin, Medic Şef UPU Sibiu.

Programul cursului va cuprinde o sesiune de comunicări ştiinţifice cu o tematică variată: stopul cardio-respirator, trauma, urgenţele: cardiologice, neurologice, particulare, pediatrice şi toxicologice, precum şi ateliere practice: suportul vital de bază şi suportul vital avansat.

Decebal Todăriţă
Purtător de cuvânt

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook

Lasă un răspuns