Clinica de Arşi de la Iaşi a fost închisă după inaugurarea oficială, pentru că probele de pe filtrele de apă şi de aer sunt doar parțial conforme

Stiri

La o săptămână după  inaugurarea cu fast a noii Clinicii de Arşi de la Iaşi, unitatea este încă închisă. Imediat după deschiderea unităţii, când 200 de invitaţi au mers prin clinică, s-a făcut dezinfecţia întregului spaţiu după care s-au prelevat probe de sanitaţie.

Rezultatele sosite au arătat că unele probe de pe filtrele de apă şi de aer ar fi doar parţial conforme cu normativele, motiv pentru care s-a trecut la o nouă dezinfecţie.

Dacă rezultatele în urma celei de a doua igienizări vor fi bune, cel târziu marţi, unitatea va fi deschisă. Însă nu va putea funcționa la capacitate maxima, pentru că nu există încă suficient personal.

Pe lângă cei 91 de angajați ai clinicii au fost scoase la concurs încă 74 de posturi, majoritatea pentru medici şi asistenţi.

Cu toate acestea conducerea unității medicale dă asigurări că un mare ars ar putea fi totuși îngrijit aici în orice moment. Unitatea are 5 boxe speciale pentru marele ars, 10 paturi pentru arsuri de până la 25% şi 5 paturi de terapie intensivă.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns