Sanofi România: Stocurile de Plaquenil asigurate în farmacii sunt destinate exclusiv pentru pacienții aflați sub tratament conform indicațiilor aprobate

Stiri

Stocurile de Plaquenil 200 mg (sulfat de hidroxiclorochină) asigurate în farmaciile de circuit deschis de către Sanofi, prin intermediul partenerilor săi comerciali, sunt destinate exclusiv utilizării de către pacienții aflați sub tratament conform indicațiilor aprobat și nu pentru alte scopuri, a precizat joi compania Sanofi România, care se confruntă cu un număr extrem de mare de solicitări pentru medicament, folosit în multe state, inclusiv în România, și pentru tratamentul Covid-19. 

“În ultima perioadă, Sanofi Romania se confruntă cu un număr extrem de mare de solicitări pentru medicamentul Plaquenil 200 mg (sulfat de hidroxiclorochină), comparativ cu necesarul pieței locale de până acum, situația fiind similară în toate țările afectate de Covid-19, la nivel mondial”, arată compania, într-o declarație de presă remisă 360medical.ro.

Sanofi România menționează că asigurarea stocului necesar pentru pacienții aflați deja în tratament cu acest medicament, conform indicațiilor din prospectul medicamentului, reprezintă o prioritate pentru companie și că va continua să livreze în piață stocurile necesare pentru acoperirea nevoilor de tratament ale acestora.

Conform autorizației de punere pe piață (APP), Plaquenil este indicat în: poliartrită reumatoidă (inflamaţia articulaţiilor), artrită juvenilă idiopatică (la copii), lupus eritematos sistemic şi discoid (o boală ce afectează pielea şi organele interne), afecţiuni ale pielii produse de lumina solară.

De asemenea, Plaquenil este recomandat în: prevenirea malariei şi tratamentul atacurilor acute de malarie produsă de Plasmodium vivax, Plasmodium ovale şi Plasmodium malariae sau de specii sensibile de Plasmodium falciparum.

“Stocurile asigurate în farmaciile de circuit deschis de către Sanofi, prin intermediul partenerilor săi comerciali, sunt destinate exclusiv utilizării de către pacienții aflați sub tratament conform indicațiilor aprobate și menționate mai sus”, precizează compania.

“În contextul cererii crescute, recomandăm pacienților care sunt sub tratament cu Plaquenil pentru una din indicațiile precizate mai sus și care întâmpină dificultăți în a-și procura medicamentul, să meargă cu rețeta compensată în cea mai apropiată farmacie pentru ca, în baza obligației de serviciu public, farmacia să poată comanda produsul la distribuitorii cu care aceasta se află în relații comerciale”, mai arată Sanofi.

Sanofi Romania reamintește că nu este autorizată să primească prescripții medicale și nici să elibereze medicamente direct pacienților.

“Sanofi nu recomandă și nu susține eliberarea din farmacii a medicamentului Plaquenil în vederea administrării în afara indicațiilor aprobate – cum ar fi, de exemplu, tratamentul pacienților cu afecțiunea Covid-19 sau alte afecțiuni off-label (care nu se regăsesc în indicațiile medicamentului din Rezumatul Caracteristicilor Produsului). Aceste solicitări, dacă există, trebuie gestionate exclusiv de către autoritățile din domeniul sănătății”, se arată în declarație.

Sanofi a donat Plaquenil 200 mg Ministerului Sănătății în vederea tratamentului Covid-19, însă distribuția cantităților donate se fac exclusiv de către autorități, prin intermediul companiei Unifarm, către spitale din țară care tratează pacienți infectați cu coronavirus.

“Reconfirmăm disponibilitatea totală a companiei pentru dialog cu autoritățile competente în vederea definirii unui cadru formal pentru facilitarea accesului pacienților la tratament, mai ales în contextul situației de criză generate de pandemia cu COVID-19”, mai arată compania.

Compania subliniază că, până în prezent, nu există dovezi clinice suficiente pentru a trage concluzii cu privire la eficacitatea sau siguranța clinică a hidroxiclorochinei (sau clorochinei) în tratarea afecțiunii Covid-19.

“Rezultatele preliminare ale diverselor studii independente necesită analize suplimentare și studii clinice mai robuste și mai ample pentru a evalua raportul beneficiu/risc al medicamentului Plaquenil în tratamentul Covid-19. Orice utilizare a acestui medicament în tratarea afecțiunii Covid-19 este considerată o utilizare “off-label” (în absența unei autorizații de punere pe piață pentru indicația tratamentul afecțiunii Covid-19)”, mai arată compania.

În România, hidroxiclorochina a fost inclusă oficial în protocolul de tratament al pacienților cu Covid-19 aprobat prin ordin al ministrului Sănătății.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns