Săptămâna Națională de Conștientizare a Fenomenului Medical și Social al Infertilității, ediţia a VIII-a

Stiri

Cea de a opta campanie naţională de conştientizare a fenomenului infertilităţii a debutat cu un joc de lumini – roz şi bleu – ce a avut loc vineri, 1 noiembrie, începând cu ora 17:00, la Fântânile din Piaţa Unirii. Punctul culminant a avut loc începând cu ora 19:15, atunci când au fost proiectate mesaje video și de tip laser, care au drept scop informarea publicului cu privire la fenomenul infertilităţii.

Evenimentul deschide Săptămâna Națională de Conștientizare a Fenomenului Medical și Social al Infertilității, ca parte integrantă a European Fertility Week. Între 4 şi 10 noiembrie, Fertility Europe, organizația-umbrelă a asociațiilor de pacienți afectați de infertilitate și membrii săi – asociații de pacienți din peste 20 de țări europene, își intensifică acțiunile de awareness şi advocacy pentru cauza educatiei pentru fertilitate și a luptei cu infertilitatea.

Pentru a marca cea de a patra ediţie a European Fertility Week, în cadrul celei de-a opta campanii naționale de conștientizare a fenomenului infertilității, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, și Asociația SOS Infertilitatea, cu sprijinul Centrului pentru Tineret al Municipiului București, vă invita la dezbaterea „Fertilizarea in vitro în România, între așteptări și realități”.

Evenimentul care va avea loc joi, 7 noiembrie 2019, între orele 10:30 și 13:00, în sala Avram Iancu a Palatului Parlamentului, are drept scop continuarea dialogului între factorii implicați în reproducerea asistată medical din România – decidenți politici din sfera sănătății, medici, embriologi, asociații medicale din domeniu, pacienți și reprezentanți ai pacienților, reprezentanți ai clinicilor medicale și ai industriei farmaceutice.

Tot joi va fi lansată şi prima revistă de fertilitate din România – „Ce ştii despre FERTILITATEA TA?”, distribuită gratuit de Asociaţia SOS Infertilitatea cu scopul de a informa şi a educa cu privire la o conduită corectă în abordarea problemelor de infertilitate, precum şi a perioadei preconcepţionale.

Pentru a marca Săptămâna Europeană a Fertilității, Fertility Europe face apel la toți cetățenii să „vorbească despre fertilitate”. În Europa există peste 25 de milioane de cetățeni care confruntă cu infertilitatea într-un anumit moment din viața lor. Unora dintre aceștia, informațiile esențiale despre fertilitate și infertilitate primite mai devreme, înainte de identificarea problemei, le-ar fi putut oferi șansa de a lua decizii informate cu privire la familia lor. Aceasta este mesajul campaniei Fertility Europe pentru Săptămâna Europeană a Fertilității 2019: „Fertilitatea mea, Viitorul meu, Familia mea” (‘My Fertility, My Future, My Family’), cu ajutorul căruia organismele europene susțin includerea educației pentru sănătate și fertilitate în programa şcolară din Europa.

Săptămâna Europeană a Fertilității 2019 este organizată într-un moment în care Europa a fost recunoscută ca fiind continentul cu cea mai mică rată totală de fertilitate de pe glob. „Știm că educația are potențialul de a schimba vieți și credem că oportunitatea de a împărtăși informații despre sănătate, relații și fertilitate cu cetățeni de toate vârstele, începând din școli, este mult prea bună pentru a fi ratată. Marea Britanie ne-a arătat că acest lucru poate fi realizat și sperăm că acest nou Parlament European va prelua provocarea în toată regiunea”, consideră Satu Rautakallio-Hokkanen, Președinta Fertility Europe.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns