Senatorul Adrian Wiener propune certificarea personalului medical care a tratat cazuri COVID-19

Stiri

Senatorul Adrian Wiener (USR), care este medic şi coordonează Spitalul COVID-19 din municipiul Arad, a propus Ministerului Sănătăţii certificarea personalului medical implicat în tratarea bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus.

“Am propus ca personalul medical implicat în tratarea bolnavilor infectaţi cu coronavirus să primească o recunoaştere oficială a abilităţilor dobândite, sub forma unei certificări. Medicii, asistentele şi infirmierii care se ocupă de tratarea acestei boli sunt obligaţi să respecte un set dur de reguli, pentru a gestiona riscurile aferente unor focare de înaltă contagiozitate. Aceste abilităţi fac acum diferenţa între un sistem sanitar care contribuie la răspândirea bolii, aşa cum au fost cazuri la începutul pandemiei, şi un sistem capabil să însănătoşească”, arată senatorul într-un comunicat de presă.

Parlamentarul consideră că recunoaşterea acestor abilităţi va permite formarea unui corp de experţi, inclusiv la nivel european. “Vom fi mai bine pregătiţi, pentru apariţia unor noi valuri a actualei epidemii, precum şi a unor pandemii similare COVID-19. Pentru aceasta, aştept cu nerăbdare răspunsul Ministerului Sănătăţii”, mai arată Adrian Wiener în comunicat. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns