Senatul a respins OUG 80/2020 privind structura de management al calităţii serviciilor în unităţile sanitare

Stiri

Senatul a respins, pe 16 iunie, în şedinţa de plen, în calitate de primă Cameră sesizată, OUG 80/2020 referitoare la necesitatea existenţei unei structuri de management al calităţii serviciilor în unităţile sanitare.

În favoarea respingerii ordonanţei s-au pronunţat 79 de senatori şi 51 au fost “împotrivă”. “Pentru a intra în procesul de evaluare în vederea acreditării este necesar ca în cadrul unităţilor sanitare să existe o structură de management al calităţii serviciilor de sănătate. În structura de management al calităţii serviciilor de sănătate trebuie să existe cel puţin un post de medic. Organizarea, funcţionarea şi atribuţiile principale ale acestei structuri se stabilesc prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi preşedintelui Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate. Unităţile sanitare care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute în Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii au obligaţia îndeplinirii acestor condiţii în termen de un an de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă”, prevede actul normativ iniţiat de Guvern.

OUG 80/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul sănătăţii va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns