Terapia cu oxigen – soluție eficientă în tratarea bolilor cronice și cu potențial degenerativ

Articole

Oxigenul reprezintă un aliat de bază în menținerea sănătății corpului nostru, fiind un compus esențial pentru oxigenarea țesuturilor și menținerea funcțiilor vitale ale organismului, îndeplinind deopotrivă roluri importante precum rolul de antioxidant și antiinflamator.

Oxigenoterapia este o modalitate de tratament care a devenit mult mai populară o dată cu pandemia. Nevoia de oxigen la nivelul țesuturilor a fost principala cauză a complicațiilor cauzate de Covid-19 de aceea, post infecție tot mai mulți pacienți au fost orientați către astfel de terapii.

Cum pot fi administrate tratamentele cu oxigen?

Oxigenul poate fi administrat intravenos sau în interiorul camerei hiperbare. Ce înseamnă acest lucru?

Oxigenul administrat intravenos implică administrarea de oxigen pur pe calea vaselor de sânge, printr-un procedeu special. Scopul acestei terapii este de a trata, în general, boli cronice, modulând energia celulară și eliberând moleculele nutritive pentru a susține procesul regenerativ la nivel celular.

Beneficiile terapiei cu oxigen intravenos sunt numeroase, în special în tratarea bolilor precum: hipertensiunea arterială, bolile coronariene, ulcere venoase și arteriale precum și în cazul infarctului miocardic în antecedent. Efectului terapiei cu oxigen asupra bolilor cronice este unul regenerativ, antiinflamator, antiaterosclerotic, diuretic, antiviral, etc.

Oxigenoterapie hiperbară tratează afecțiunile care au la bază lipsa de oxigen la nivelul țesuturilor.

Ce este oxigenoterapia hiperbară?

Oxigenoterapia hiperbară este un procedeu curativ administrat în cadrul unei camere hiperbare și presupune inhalarea de oxigen pur la concentrații de peste 21% și o presiune atmosferică controlată, la un nivel de trei ori mai mare decât în mediul obișnuit.

La nivel de beneficii, studiile clinice arată rezultate impresionante și imediate la nivel de regenerare a tuturor proceselor biologice ale corpului. Astfel, pacienții au resimțit efectele antiinflamatorii prin reducerea durerii, repararea țesuturilor și oprirea din evoluție a bolilor degenerative.

Cu alte cuvinte, oxigenoterapia reprezintă o variantă cât se poate de eficientă în tratarea afecțiunilor care au la baza carența de oxigen. Un centru abilitat și modern se află la Voinești, județul Dâmbovița, fiind centrul cu cea mai extinsă expertiză în medicina regenerativă de la noi din țară.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .