Tot ce trebuie să știi despre consultul ginecologic : cât de des se efectuează și de ce este necesar ?

Articole

Sănătatea corpului tău pornește de la grija pe care i-o aloci zi de zi. În cazul femeilor, problemele ginecologice sunt unele dintre cele mai frecvente care se dezvoltă brusc, fără o simptomatologie evidentă.

De aceea, prevenția este esențială în așa fel încât acestea să poată fi depistate încă din stadiul incipient și tratate în mod optim. Dacă ești în căutarea unui doctor ginecolog in Bucuresti, vino la Eminescu 100!

Care sunt cele mai frecvente afecțiuni ginecologice?

Dezvoltarea sau contactarea bolilor genitale în cazul femeilor reprezintă o problemă frecventă care are o singură soluție de tratament garantată, prevenția. Circa 90% dintre femei s-au confruntat cel puțin o dată în viață cu o astfel de problemă, chiar și înainte de începerea vieții sexuale, ceea ce înseamnă că este necesară o mai mare atenție pentru a evita astfel de probleme. Chisturile ovariene, candidoza, chlamydia, Gonoreea, endometrioza sau infecțiile HIV se clasează printre cele mai dese diagnosticuri la femei de toate vârstele.

Când trebuie să vizitezi medicul ginecolog?

Este important să conștientizezi faptul o vizită la medicul tău făcută la timp te poate ajuta să eviți complicații și probleme pe viitor, prin simplul fapt că se pot depista afecțiuni în stare incipientă care sunt mai ușor de tratat. Prima vizită la ginecolog ar trebui să fie efectuată după apariția primei menstruații, chiar și înainte de începerea vieții sexuale. Din acest moment, se recomandă efectuarea unor investigații de rutină cel puțin o dată pe an până la vârsta de aproximativ 35 de ani, după care este necesară efectuarea unor controale mai amănunțite o dată la fiecare șase luni pentru a evita diferite riscuri.

Cu toate acestea, există anumite semne care indică nevoia de a merge la ginecolog chiar și mai frecvent de atât. Durerile menstruale foarte mari, sângerările neregulate sau foarte abundente, sângerări și dureri pelvine în timpul contactului sexual, modificări ale secreției vaginale, sângerări intermentstruale sau apărute după instalarea menopauzei sunt primele semne care indică faptul că trebuie să te prezinți cât mai urgent la medic.

De ce este esențial să te prezinți la cabinet pentru controale de rutină?

Deși mersul la doctor este asociat adesea cu tratarea problemelor deja instalate, vizitele preventive te pot ajuta să eviți eventuale complicații. Drept urmare, dacă onorezi controalele periodice de rutină, riscul de a dezvolta boli ginecologice este foarte mic. La fel ca pe oricare alt palier al medicinei, prevenția devine cel mai bun tratament, fiind singurul mod prin care ai garanția faptului că ții orice afecțiune la distanță.

Fă o programare online la Clinica Eminescu 100!

Dacă ești în căutarea unui cabinet ginecologic primitor, dotat corespunzător și cu personal pregătit și prietenos, Eminescu 100 este locul ideal pentru tine. Aici vei fi întâmpinată cu mare căldură și empatie în așa fel încât să scapi de orice frică și să vii încărcată de energie pozitivă de fiecare dată. Rușinea sau disconfortul cauzate de mersul la ginecolog vor dispărea încă din primele minute, în timp ce procedurile sunt foarte rapide și noninvazive, oferindu-ți un rezultat clar în scurt timp.

Pentru a face o programare trebuie doar să intri pe site-ul clinicii și să completezi cererea afișată cu datele personale solicitate, plus o mică descriere a problemei cu care te confrunți, dacă este cazul. În doar câteva minute vei fi contactat de un reprezentant al echipei pentru a confirma locul la data și ora pe care le dorești.

Onorează vizitele medicale anuale la doctorul tău ginecolog din cadrul clinicii Eminescu 100 și astfel previi, în loc să tratezi, orice afecțiune care ar putea reprezenta un factor de risc pentru sănătatea ta!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .